Junajted medija se ŠIRI na region, PREUZIMA crnogorske Vijesti

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Junajted medija se ŠIRI na region, PREUZIMA crnogorske Vijesti

  Kompanija Junajted medija (United Media), vodeća medijska kompanija u jugostočnoj Evropi potpisala je pismo o namerama da otkupi 51 odsto Vijesti, novine, portala i televizije iz Crne Gore.

  Prema tom dokumentu Junajted medija se, kao novi akcionar, obavezuje da će poštovati i štititi uredničku nezavisnost i autonomiju Vijesti.

  U zajedničkom saopštenju je navedeno je da će glavni urednik i dalje biti biran na predlog lokalnih suvlasnika, kao i Media Development Investment Fund (MDIF), investicionog fonda iz Njujorka koji podržava slobodu medija i koji je od osnivanja manjinski akcionar Vijesti.

  “Sistem Vijesti sa sve tri platforme je gotovo deceniju i po izložen, i od monopolista i od nacionalista, egzistencijalnoj pretnji zbog svoje posvećenosti slobodi izražavanja i profesionalnom novinarstvu. U partnerski odnos sa UM ulazimo s ubeđenjem da će to dati dodatnu snagu našim medijima, jer liberalne vrednosti i novinarstvo koje karakteriše sistem Vijesti smešta u širi prostor odan tim vrednostima”, izjavio je jedan od osnivača Vijesti Miodrag Perović.

  Izvršni direktor MDIF Harlan Mandel istakao je da će strateška saradnja dve medijske kuće biti zasnovana na vrednosti njihovog brenda i ukorenjena u snazi njihovog objektivnog izveštavanja.

  “U ovom momentu u Evropi vidimo epidemiju zarobljenih medija, u kojoj se preuzimaju privatni mediji, dok medijsko tržište na Balkanu nastavlja da bude izuzetno teško za pokretanje nezavisnih medija i njihovo poslovanje na tržištu. U ovom okruženju, saradnja dva najuticajnija brenda u regionu koji se prepoznaju po svom nezavisnom novinarstvu je dobrodošla jer osigurava da kvalitetno istraživačko novinarstvo nastavi da bude centar poslovnog modela Vijesti”, rekao je on.

  Junajted medija posluje u osam zemalja i u njenom portfoliju je 55 televizijskih kanala, uključujući N1 i Novu TV, kao i Novu M, dnevni listovi među kojima su Danas i Nova, te brojne radio stanice.

  Lider stranke slobode i pravde Dragan Đilas gostovao je u čevrtak uveče na TV Vijesti. On je na pitanje da li je tačno da sa Draganom Šolakom kupuje “Vijesti” kako bi ih potčinili predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću, kazao da nema nikakve veze sa eventualnom prodajom nekog udela televizije Vijesti.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE