Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Kad PRITISNU francuski mediji: Ostavka RASKOŠNOG ministra

Francuski ministar za ekološku tranziciju Fransoa de Riži, u centru afere s prekomernim troškovima koji su mu pripisani, izjavio je da je predao pismo ostavke, ocenjujući da je žrtva “medijskog linča”.

Medijski sajt Mediapart preneo je da je De Riži organizovao “raskošne privatne večeri” dok je bio predsednik Parlamenta Francuske 2017. i 2018. godine.

“Napadi i medijski linč me navode da učinim neophodni korak nazad… Mobilizacija neophodna za moju odbranu čini me nesposobnim da mirno i efikasno sprovodim misiju koju su mi povereli predsednik (Emanuel Makron) i premijer (Eduar Filip)”, naveo je De Riži.

De Riži je rekao da je podneo i krivičnu prijavu protiv Mediaparta zbog klevetanja.

Ministar je bio jedna od “tema” protesta pokreta “Žuti prsluci” koji su prošle subote pored plakata protiv Makrona, nosili plakate “Zatvor za De Rižija”.

Izgleda da De Riži uživa podršku izvršne vlasti. Makron je tokom Beogradu zatražio od premijera Filipa da se razjasni situacija s tom aferom, kako bi se donele odluke “na osnovu činjenica”, dodavši da u suprotnom Francuska postaje “Republika klevetanja”.

Izvor: Beta

Foto: Pixabay

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE