Kad testo poleti

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kad testo poleti

  Druga po redu „Pekarijada“ završena je svečanom ceremonijom i proglašenjem najboljih pekara Srbije u pet kategorija. Titulu najboljih poneli su: Zef Kajtazi u kategoriji tradicionalno obogaćen hleba, Vesna Maslać najbolja je u pripremi obrednog hleba, Miloš Damnjanović pravi najbolji burek sa sirom, dok je Nenad Mrščević pekar koji priprema najbolji slatki dekorisani kroasan u Srbiji. Ana Stanković ponela je titulu najboljeg mladog pekara, a to priznanje zaslužila je za svoje umeće u pripremi uskršnjeg peciva. Ovo nacionalno takmičenje organizuje se pod pokroviteljstvom kompanije Lesaffre Srbija i uz podršku Unije pekara Srbije.

  Pobednici su osim titule najboljeg pekara osvojili i vredne novčane nagrade, dok je najbolja mlada pekarka nagrađena zaposlenjem u jednoj od vodećih pekara u zemlji gde će i nadalje moći da razvija svoj talenat. Pored glavnih kategorija, dodeljene su i specijalne nagrade za najbolji performans, najvrednijeg takmičara, najšarmantnijeg učesnika, a izabran je i „trio fantastiko“ ovogodišnje Pekarijade, koji čine tri fantastične mlade pekarke. Svi oni pokazali su da pekarstvo nije samo zanat, već jedna posebna veština koja zahteva godine prakse, posvećenosti i usavršavanja.

   

  „Veliki uspeh prve Pekarijade motivisao nas je da ovu manifestaciju učinimo tradicionalnom. Mi u kompaniji Lesaffre i nadalje ćemo se truditi da ovo takmičenje ostane primer kolegijalnosti, dobrog druženja i podrške najboljim pojedincima, ali i celoj struci. Verujemo da je kombinacija znanja i iskustva domaćih pekara, praćenje trendova, ali i negovanje starih recepata dobitna formula i nešto zbog čega će ovo takmičenje ostati jedinstveno i prepoznatljivo i u narednim godinama.“, izjavila je Milena Obradović, marketing menadžerka kompanije Lesaffre i član organizacionog komiteta „Pekarijade“.

  Tokom proteklih osam meseci u Lesaffre pekarskom centru oko 200 profesionalnih i mladih pekara pokazalo je svoje umeće u pripremanju različitih pekarskih proizvoda. Sve kandidate ocenjivao je stručni žiri koji su činili eminentne ličnosti iz sveta pekarstva, na čelu sa predstavnikom Unije pekara, Nenadom Trimčevićem, koji je bio i predsednik žirija. O popularnosti takmičenja svedoči i podatak da je više od polovine ovogodišnjih prijavljenih učesnika učestvovalo i na prethodnoj „Pekarijadi“.

  Svečana ceremonija proglašenja pobednika održana je u teatru Madlenianum. Značaj hleba i peciva u svakodnevnom životu kroz različite umetničke i vizuelne performanse predstavili su brojni izvođači kao što su: umetnička trupa Una Saga Serbica, inspektor Blaža, ali zvezde večeri ipak su bili finalisti koji su izveli tzv. „bacanje testa“ čime su pokazali raznovrsnost ove profesije i oduševili sve prisutne.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE