Kako izgleda napušteni ZATVOR koji postaje TURISTIČKA ATRAKCIJA? (FOTO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kako izgleda napušteni ZATVOR koji postaje TURISTIČKA ATRAKCIJA? (FOTO)

  Napušteno vulkansko ostrvo koje se nalazi u Tirenskom moru, a na kojem se pre 56 godina nalazio funkcionalan zatvor, italijanske vlasti planiraju da pretvore u turističku atrakciju koja će za posetioce da bude otvorena do 2025. godine.

  U novom naporu da podstaknu turizam u regiji Ventotene, vlasti će da obnove i ožive ostvro pretvarajući ga u muzej na otvorenom, piše CNN.

  Poput kalifornijskog Alkatraza, Italija će od napuštenog zatvorskog ostrva da napravi turističku atrakciju. Prema planu, zatvorska menza pretvoriće se u kafić, a svlačionice u hostel. Zemlja planira da uloži 86 miliona dolara u preuređivanje zatvora.

  Osim predstavljanja prošlosti zatvora, muzej je zamišljen kao akademsko sedište koje će da ugosti umetničke radionice i seminare o Evropskoj uniji.

  Plan je u ranoj fazi, a očekuje se da će vlasti da raspišu poziv za podnošenje predloga za obnovu zatvora.

  Kako CNN piše, neke zgrade i područja biće obnovljeni i imaće svoje izvorne funkcije, dok će druge da služe potpuno drugoj nameni.

  Ovaj zatvor inače je otvoren 1795. godine. Imao je 99 ćelija, kazne koje su izdržavane bile su vrlo stroge, a količine hrane vrlo male.

  Tokom italijanske fašističke vladavine od 1922. do 1943. godine zatvor se uglavnom koristio za političke disidente.

  Inače, kako piše CNN, u Ventoteneu posetioci već mogu da spavaju u bivšim kućama zatvorenika, sada obojenim u žutu i ljubičastu boju, i da jedu u menzama.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE