Kako je izgledao oglas za PRVO radno mesto u Amazonu (FOTO) - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

  Kako je izgledao oglas za PRVO radno mesto u Amazonu (FOTO)

  Džef Bezos je objavio prvi oglas za posao za prvo radno mesto u Amazonu iz avgusta 1994. godine i potpuno je u skladu sa načinom na koji Bezos i danas vodi svoje tehnološko carstvo.

  „Objavio sam svoj prvi oglas za posao od pre 25 godina, kada još nisam odlučio da će se kompanija zvati Amazon. Kao da je juče bilo“, napisao je. Tadašnje ime bilo je Cadabra, skraćena verzija mađioničarskog izraza, „abrakadabra“. Nakon što je Bezosov advokat rekao da je „Cadabra“ preko telefona zvučala kao „leš“, Bezos ga je promenio.

  U Bezosovom oglasu navodi se da traži „izuzetno talentovane“ programere „da pomognu u začetku trgovine na Internetu“. I sa istim visokim standardima koje Bezos danas zahteva, napisao je da bi kandidati trebalo da budu u stanju da izgrade velike složene sisteme „za otprilike jednu trećinu vremena za koje većina kompetentnih ljudi misli da je moguće“.

  Taj zahtevni radni etos postao je važan princip u kompaniji i pomogao je Bezosu da Amazon izgradi u kompaniju koja trenutno ima tržišnu kapitalizaciju od 866,3 milijarde dolara.

  U svom prvom pismu akcionarima 1997. godine, Bezos je svoje oprezno zapošljavanje ocenio kao „najvažniji element uspeha Amazona“.

  „Uspeh u protekloj godini plod je talentovane, pametne, vredne grupe i ponosim se time što sam deo ovog tima. Visoko postavljanje standarda u našem pristupu zapošljavanju bilo je i biće i dalje najvažniji element uspeha Amazona “, rekao je Bezos.

  Dve decenije kasnije, Amazonovi „visoki standardi“ i dalje su bili ključna tema.

  „Pravićete bolje proizvode i usluge za kupce – to bi trebalo da je dovoljan razlog! Ljude privlače visoki standardi – pomažu u regrutovanju i zadržavanju zaposlenih. To je deo onoga što znači biti profesionalac. Visoki standardi su zabavni! Jednom kada okusite visoke standarde, nema povratka“, napisao je Bezos u godišnjem pismu za 2017. objavljenom u aprilu 2018.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE