Kako je LinkedIn rešio problem IZGARANJA NA POSLU?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kako je LinkedIn rešio problem IZGARANJA NA POSLU?

  Kompanija LinkedIn je zaposlenima sa punim radnim vremenom dala nedelju dana odmora kako bi se sprečilo izgaranje na poslu.

  Tako je od 5. aprila čak 15.900 stalno zaposlenih radnika najveće poslovne društvene mreže na malom odmoru.

  Kompanija u vlasništvu Majkrosofta saopštila je da se na ovaj nesvakidašnji potez odlučila da bi njihovi zaposleni mogli da imaju vreme samo za sebe i da bi napunili baterije.

  “Postoji nešto magično u tome što su zaposleni u celoj kompaniji istovremeno na odmoru. A najbolji deo je što ih po povratku neće čekati gomila neotvorenih mejlova“, saopštio je LinkedIn,

  U slučaju da se zaposleni osećaju izolovano i usamnljeno tokom „restart nedelje“, LinkedIn ima odgovor i za to. Kompanija će zaposlenima pružiti mogućnost da učestvuju u svakodnevnim aktivnostima poput volontiranja putem „nasumičnih činova ljubaznosti“.

  LinkedIn je rekao da će osnovni tim zaposlenih nastaviti da radi tokom ove nedelje, ali će kasnije moći da uzme svoje slobodne dane.

  Štaviše, kompanija koja čiji zaposleni trenutno rade od kuće, ne planira njihov povratak u kancelarije do septembra. U planu je i da rad od kuće postane standardna praksa u LinkedInu tako da zaposleni u budućnosti imaju mogućnost da rade fleksibilno i do 50% vremena.

  Većina tehnoloških kompanija bila je predvodnik u usvajanju rada od kuće prošle godine usred pandemije koronavirusa. Mnogi tek treba da u potpunosti otvore svoje kancelarije. Tviter je, na primer, produžio rad na daljinu na neodređeno vreme. Majkrosoft koji je i vlasnik LinkedIn-a takođe je odložio ponovno otvaranje kancelarija do 7. septembra. Ovaj tehnološki gigant kupio je LinkedIn za 26,2 milijarde dolara 2016. godini.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pexels

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE