Kako je pas Marka Zakerberga "sklopio" posao vredan 19 milijardi dolara - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

  Kako je pas Marka Zakerberga “sklopio” posao vredan 19 milijardi dolara

  Osnivač snivač Fejsbuka Mark Zakerberg može da zahvali svom psu, mađarskom ovčaru po imenu Zver što je postao vlasnik Vocapa,  prenosi Business Insider.

  U trenutku dok je dogovor o prodaji aplikacije zapao u krizu, i u sobi gde su se vodili pregovori zavladala grobna tišina, utrčao je Zakerbergov ljubimac i skočio direktno u krilo suvlasnika Vocapa. Sklopljeno je prijateljstvo, a ubrzo je pao i poslovni dogovor.

  Zakerberg je u razgovoru sa Lori Sigal za CNN otkrio detalje pregovora sa suosnivačem Janom Kumom i kako mu je pas pomogao u sklapanju posla.

  “Mislim da je moj pas Zver bio to tajno oružje. Bila je napeta situacija i Jan je rekao da mora da razmisli o svemu”, prisetio se Zakerberg.

  U sobi je vladala grobna tišina, sve dok nije uskočio Zver. Neko vreme pas je zbunjeno stajao u sobi, da bi odjednom skočio i sklupčao se u Janovom krilu. Suosnivač Vocapa pomazio je psa, on se ušukao i tako je sklopljeno novo prijateljstvo.

  Otopila se i atmosfera, pa je na kraju posao uspešno sklopljen. Vocap je prodat za neverovatnih 19 milijardi dolara.  Zver je tako dobio status kralja porodice, a ima i svoju Fejsbuk stranicu. U oktobru 2016. godine Zakerberg je objavio sliku ćerke Maks s čupavim kućnim ljubicem, i potpisom da je njena prva reč bila “pas”.

  Izvor: CNN/Business Insider

  Foto: Youtube

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE