Kako kafa sa prijateljima utiče na vaš uspeh i sreću?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kako kafa sa prijateljima utiče na vaš uspeh i sreću?

  Koliko je važno da vas neko podržava, ohrabruje i podseća vas na to da ste pametni i da možete mnogo toga – znate i sami. Ipak, i nauka ima neke konkretne dokaze.

  Naime, istraživači su u žurnalu “Plos One” objavili zaključke eksperimenta u kome je učestvovao 221 student sa Ohajo Univerziteta.

  Studenti psihologije su prvo radili vežbu u kojoj su rangirali vrednosti (porodične/prijateljske, duhovne/religijske, naučne/saznajne) redom, prema najvećem značaju za njih.

  Zatim su podeljeni u dve grupe – jedna grupa je trebalo da 10-15 minuta piše o tome zašto im je njihova najveća vrednost (koju su najviše rangirali) značila do sada. Druga grupa je bila “kontrolna”, i trebalo je da piše o tome kako je njihova najniže rangirana vrednost mogla da bude značajna za druge.

  Ova vežba urađena je na početku kursa, a zatim je ponovljena na početku prvog ispita – iz matematike.

  Istraživači su uvideli da su studenti, koji su se našli u prvoj grupi, i pisali o najvažnijoj vrednosti za njih, bolje uradili test u odnosu na one iz “kontrolne” grupe.

  Kakve veze imaju lične vrednosti sa testom iz matematike?

  Ključno je to što su studenti koji su imali vremena da razmotre svoje prioritete i svoj identitet, bili manje pod stresom i test iz matematike im nije delovao toliko zastrašujuće.

  “U pitanju je efekat grudve snega koja se kotrlja niz brdo. Potvrde vrednosti pomažu da studenti osvoje neke male “pobede” na času. To ih inspiriše da pokušaju i teže stvari, a kada uspeju i  u tome, stvara se ciklus uspeha,” rekla je Elen Piters (Ellen Peters), vodeći autor studije i profesor psihologije u Ohaju.

  Kako bismo to mogli da primenimo na naš život?

  Možete da sedite svakog dana i zapisujete u dnevnik neka vaša lična dostignuća, uspehe, male ili velike napretke, srećne trenutke, nešto što ste postigli… Možete i da se podsećate nekih ranijih “pobeda”. Takođe, možete da radite i druge stvari u kojima ste dobri i koje vas ispunjavaju. Ili da učite nešto novo, i da svakog dana vidite koliko ste napredovali.

  Isti efekat može da ima i kafa sa dobrim drugom ili drugaricom – pravim prijateljima koji vas podsećaju koliko vredite i koji veruju u vas i onda kada vi već dugo sumnjate u sebe. Ta kafa sa prijateljem imaće i veći efekat za vašu dušu. A to će se dalje odražavati i na vaše samopouzdanje i sve drugo što ćete nadalje raditi.

   

   

  Kafa kod kuće – najbolji način da započnete dan. Misleći na sve džezvere, Doncafé je napravio pakete kafe koje isporučuje na kućne adrese ljubitelja kafe širom Srbije. Onima koji vole da im dan počinje uz dozu jutarnjeg optimizma, zagarantovano uživanje kod kuće pružiće paket Moment izlazećeg sunca u kojem se nalazi 5 kesica Doncafé Moment kafe od 200 grama i dve poklon šoljice sa motivima Japana iz limitirane serije Tokyo 2020. Neophodnu snagu da pregurate dan obezbediće vam paket Snaga dalekog istoka sa 5 kesica Doncafé Strong kafe od po 200 grama. Uz ovu porudžbinu dobićete na poklon dve šoljice iz limitirane serije Sport Tokyo 2020. Ako je vaš izbor vrhunski espresso, Doncafé vam omogućava i to uživanje – kod kuće! Osmislili su paket od četiri pakovanja Doncafé espresso kafe od 250g koji sadrži i dve crvene šoljice.

  https://www.bizlife.rs/lifestyle/afterhour/kafakodkuce-kakvu-kafu-pijete-takav-ste-lider/

  https://www.bizlife.rs/lifestyle/afterhour/pogledajte-koja-kafa-odgovara-vasem-horoskopskom-znaku/

  Izvor: BIZLife

  Foto: BIZLife/Doncafe

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE