Kako su tviteraši reagovali na Đokovićeve izjave: "Novače, u Srbiji umire sloboda"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kako su tviteraši reagovali na Đokovićeve izjave: “Novače, u Srbiji umire sloboda”

  Malo je toga u šta građani Srbije nisu spremni da dirnu, a to svakako važi za lik i delo slavnog srpskog tenisera Novaka Đokovića. Ipak, moglo bi se reći da se u Srbiji, pre svega na Tviteru, poslednjih dana malo odlučnije komentarišu izjave teniskog broja jedan.

  Moguće da je negativan niz stavova na Tviteru pokrenulo nekoliko bliskih događaja u kojima je Đoković bio akter. Najpre izveštaj o poseti i razgovoru sa ministraom unutrašnjih poslova Aleksandrom Vulinom a onda i intervju u kojem navodi da tenis u Srbiji umire.

  “Istina je da smo do pre 10 do 15 godina imali 8.500 mladih igrača, sada je gotovo upola manje. Jedan od razloga je taj što klupski tenis nije gde je nekad bio. Jedan od razloga je taj što klupski tenis nije gde je nekad bio. Nemamo kvalitetna klupska takmičenja, a to je osnova tenisera”, rekao je Đoković.

  Reakcije na ove izjave našeg najboljeg tenisera su uglavnom bile vrlo negativne, jer, stiče se opšti utisak, građani misle da u Srbiji umire nešto mnogo ozbiljnije od toga.

  Na Tviteru su građani pojedinačno “obaveštavali” Đokovića da ima jednog navijača manje, a mnogi su kao razlog, između ostalog, naveli i njegov nedavni sastanak sa ministrom unutrašnjig poslova Aleksandrom Vulinom. Osim toga, tviteraši nisu propustili ni da izvuku neke starije fotografije sa zamenikom gradonačelnika Beograda Goranom Vesićem, uz komentare poput “s kim si, takav si”.

  Oni su ga upoređivali i sa glumicom Svetlanom Bojković koja je stala ispred kamiona u odbrani bare Reve.

  Akademik Dušan Teodorović bio je jedan od pokretača samo jedne od rasprava na Tviteru, koje su započele sa “obaveštavanjem” da je on taj “navijač manje”, dok su se u komentarima ljudi pridruživali. Neki od komentara odnosili su se i na prošlogodišnje proteste i “batinjanje” srpske policije, dok je, kako navode, podržavao proteste u Americi “Black lives metters”.

  Građani su se osvrnuli i na Đokovićevu izjavu o korporativnom svetu i demokratiji.

  “Nisam za to što vidimo u gotovo svim modernim zemljama, u našoj takozvanoj demokratskoj civilizaciji. Više od politike, oni mi se čine kao interesi korporacija”, rekao je Đoković.

  Naravno, bilo je i mnogo onih koji su ga u ovim “tviter napadima” branili.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Komentari

  • Boki Ivan

   Čovek je zaradio preko 300 miliona. Očigledno je da mu to nije dovoljno,inace bi se distancirao od političara.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE