Kanada "odvraća" putnike: Po dolasku u KARANTIN o svom trošku

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kanada “odvraća” putnike: Po dolasku u KARANTIN o svom trošku

  Premijer Kanade Džastin Trudo objavio je uvođenje strožih ograničenja protiv širenja korona virusa, prema kojima će putnici po dolasku u zemlju morati da budu u karantinu u hotelu o svom trošku.

  U nameri da spreči infekcije novim sojevima korona virusa koji se brže šire, vlasti su odlučile i da do 30. aprila obustave avionski saobraćaj ka Meksiku i svim destinacijama u karipskoj oblasti.

  Trudo je rekao da će Kanada, uz do sada obavezan test pre ukrcavanja na let ka toj zemlji, uvesti i obavezno PCR testiranje na aerodromu za ljude koji se vraćaju u Kanadu.

  “Putnici će potom morati da čekaju rezultate testiranja do tri dana u hotelu, o svom trošku, a očekuje se da će to koštati više od 2.000 dolara”, kazao je Trudo.

  Naveo je da će putnici sa negativnim rezultatom potom moći da budu kod kuće u karantinu, “uz znatno povećan nadzor i kažnjavanje”.

  Putnici koji dobiju pozitivan rezultat na koronavirus moraće momentalno da idu u karantin u određene državne objekte radi sprečavanja širenja novih sojeva koji izazivaju zabrinutost.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE