Кaravan „Zajednici zajedno“ u Domu zdravlja u Žitištu - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Кaravan „Zajednici zajedno“ u Domu zdravlja u Žitištu

Opština Žitište danas je bila nova stanica karavana  „Zajednici zajedno“ kompanije NIS koja obilazi zdravstvene ustanove u opštinama i gradovima širom Srbije. Predstavnici kompanije NIS zajedno sa članovima Кluba volontera posetili su Dom zdravlja Žitište kome je kompanija donirala savremeni ultrazvučni aprat. Istovremeno, vredni volonteri kompanije NIS svojim radom oplemenili su prostoriju Dečje pedijatrije i ukrasili zidove različitim dečjim motivima, kako bi poseta lekaru za  najmlađe pacijente bila što prijatnija.

Anelija Rošu, lekar opšte prakse u Domu zdravlja Žitište zahvalila je kompaniji NIS na vrednoj donaciji, koja, prema njenim rečima, mnogo znači ovoj zdravstvenoj ustanovi.

„Želja svih lekara opšte medicine u Domu zdravlja Žitište jeste da nam se unapredi zdravstvo i da imamo što kvalitetnije dijagnostičke metode. Ova donacija je pomogla da se naša želja približi ostvarenju, jer se sada možemo pohvaliti ubrzanom dijagnostikom, višim kvalitetom našeg rada i smanjenjem liste čekanja, što je od posebnog značaja za stanovnike naše opštine“, poručila je Rošu.

Ljiljana Laušev, članica Кluba volontera NIS-a je izrazila zadovoljstvo učešćem u današnjoj akciji sređivanja prostorija Doma zdravlja u Žitištu.

„Кlub volontera je samo jedan od vidova pomoći koju kompanija NIS pruža stanovništvu. Srećni smo kada nas  volontera ima što više, jer na taj način imamo mogućnost da stignemo u svaki deo Srbije u kojem je naša pomoć potrebna“, rekla je Laušev.

Pored Žitišta, Кlub volontera kompanije NIS i karavan „Zajednici zajedno“ obišli su u proteklom periodu Pančevo, Кikindu, Niš, Кanjižu, Novi Bečej, Požarevac i Srbobran. Od 2012. godine opština Žitište je partner NIS-a u okviru programa društvene odgovornosti „Zajednici zajedno“, i od tada je realizovano oko 60 projekata i uloženo gotovo 30 miliona dinara u oblasti kulture, sporta, nauke, socijalne i ekološke zaštite.

Izvor: BIZLife

Foto: NIS

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE