KBC Bežanijska kosa opet u KOVID SISTEMU, za dva sata 30 pregleda

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  KBC Bežanijska kosa opet u KOVID SISTEMU, za dva sata 30 pregleda

  Od 7.00 časova Kliničko bolnički centar “Bežanijska kosa” vratio se u kovid sistem. Do sada su lekari pregledali 30 pacijenata, a najteži su i hospitalizovani, kojih od jutros ima četvoro, izjavila je direktorka te zdravstvene ustanove Marija Zdravković za TV Prva. Ona je istakla da je ovo izuzetno veliki broj za dva sata rada bolnice u kovid sistemu.

  U pitanju su pacijenti sa ekstremno teškim i ozbiljnim kliničkim slikama. 

  Ona je apelovala na građane da ne sede kod kuće i da se ne leče sami, jer u “jednom trenutku može da bude život u pitanju”.

  “Upravo ovo četvoro su pacijenti koji su se lečili kod kuće. Korona je teška bolest da bi se lečila kod kuće”.

  Zdravković je istakla da su za prijem pušteni svi kapaciteti i da za sada ima dovoljan broj kreveta.

  Kovid infekcija ostavlja produženo stanje

  “KBC ‘Bežanijska kosa’ ima oko 250 postelja koje će biti na raspolaganju kovid pacijentima, od toga je 10 odsto na intenzivnom najvišem nivou, šok jedinice, i mislim da će to biti verovatno dovoljno za pokrivanje najtežih pacijenata koji zahtevaju hospitalno lečenje“, rekla je Zdravković za RTS.

  Zdravković je navela je ta bolnica tokom prethodnih nedelja, koliko nije bila u kovid režimu, zbrinjavala pacijente sa posledicama kovida. „Otprilike jedna šestina pacijenata su bili oni koji su došli zbog urgentnih stanja koja su nastala kao komplikacija kovid infekcije“, navela je.

  „Mi smo zbrinuli oko 13.000 pacijenata, od toga je hospitalno lečeno negde 1.600. Ono što je bitno je da kovid infekcija ostavlja produženo stanje ne samo hroničnog zamora, nego i posledice na kardiovaskularnom sistemu, plućima, neurološke posledice i zbog toga je bitno da se ti pacijenti jave na vreme i dobiju terapiju“, poručila je dr Zdravković.

  Izvor: BIZlife

  Foto: Screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE