KBC Zvezdara izlazi iz kovid režima posle TRI MESECA

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  KBC Zvezdara izlazi iz kovid režima posle TRI MESECA

  Direktor KBC Zvezdara Petar Svorcan izjavio je danas za RTS da ta bolnica, posle tri meseca, izlazi iz kovid sistema, napominjući da je tokom trećeg talasa epidemije u toj ustanovi bilo smešteno više od 3.000 pacijenata.

  U toku je dezinfekcija prostora, a prvi pacijenti biće primljeni početkom sledeće nedelje, pre svega hitni i prioritetni pacijenti, naglasio je Svorcan.

  Hitan prijem će raditi 24 sata. Hitne operacije i maligniteti, takođe, će krenuti od prvog dana i u toku sledeće nedelje očekujemo da krenemo u punom kapacitetu, naveo je Svorcan.

  On je dodao da će posle aktivacije informacionog sistema pacijenti preko izabranog lekara zakazivati specijalističke preglede u KBC Zvezdara.

  Svorcan je naglasio da je očna klinika radila i tokom kovid režima i da je više od 1.400 pacijenata operisano i dodao je da je više 280 pacijenata redovno dolazilo na hemodijalizu.

  Kada je reč o stanju zdravstvenih radnika, Svorcan je rekao da je sedam radnika KBC Zvezdara pozitivno i da oni imaju lakšu kliničku sliku, a da je više od 600 zaposlenih vakcinisano i da se taj proces nastavlja.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE