Kina "PUŠTA" putnike koji su primili KINESKU VAKCINU

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kina “PUŠTA” putnike koji su primili KINESKU VAKCINU

  Kina je objavila da će pojednostaviti postupak izdavanja viza za strane državljanje koji su vakcinisani jednim od kineskih cepiva protiv covida-19.

  Vakcinisani putnici koji u Kinu stižu avionom i dalje moraju imati negativan test na koronavirus, kako to nalažu trenutno važeća pravila, kazao je predstavnik Ministarstva inostranih poslova Zhao Lijian.

  Nema novih detalja o pojednostavljivanju viznog režima.

  Putnici “bi se nakon ulaska u Kinu trebali pridržavati relevantnih pravila o karantinu i praćenju stanja”, rekao je Zhao, dodajući da je Kina voljna da pristne na međusobno priznavanje potvrda o vakcinaciji s drugim zemljama.

  Kineska ambasada na Filipinima je ranije saopštila da se vraća na vizni režim koji je važio pre pandemije za sve koji su vakcinisani kineskim cepivom.

  U subotu je Kina objavila postupak izdavanja viza za vakcinaciju stranaca koji ulaze u Hongkong.

  Kina svoje vakcine uglavnom izvozi u treće zemlje, što je nateralo SAD, Australiju, Japan i Indiju da krenu u distribuciju vakcina u zemljama Azije, upregnuvši tzv. “diplomatiju vakicina”.

  Kina je epidemiju koronavirusa uveliko stavila pod kontrolu i nastoji da izbegne rizik od “uvoza” zaraze. Stoga je uvela ograničenja na ulazak stranaca u zemlju te im je u Kinu moguće ući samo u određene svrhe, poput poslovnih putovanja, ali uz potpuno poštivanje mere karantina.

  Izvor: SEEbiz

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE