Kinezi završavaju fabriku u Nišu, posao za 1.000 radnika

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kinezi završavaju fabriku u Nišu, posao za 1.000 radnika

  Izgradnja fabrike za proizvodnju svetala za automobile kineske kompanije “Singju” u Nišu odvija se po planu i ovog proleća će u toj fabrici početi probna proizvodnja, najavio je direktor Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte (KLERP) Dušan Radivojević.

  Prema njegovim rečima, u fabrici u koju će kineska kompanija investirati 60 miliona evra, trenutno se privode kraju unutrašnji radovi i parterno uređenje kompleksa.

  “U novoizgrađenom pogonu planira se zapošljavanje 1.000 radnika. Ukupna površina čitavog fabričkog kompleksa je 66.000 kvadratnih metara, dok je površina objekata koji se grade skoro 48.000 kvadrata”, izjavio je Radivojević.

  On je kazao da je grad Niš izgradio deo nedostajuće kanalizacione mreže na bulevaru Dimitrija Tucovića, vodovodnu mrežu i atmosfersku kanalizaciju u novoprojektovanoj ulici zapadno od fabričkog kompleksa i započeo završne radove na izgradnji kolovoza i trotoara.

  Dodao je da je KLERP bio uključen i u posao izmeštanja dalekovoda sa lokacije na kojoj se fabrika gradi i poslove priključenja pogona na elektroenergetski sistem EPS-a.

  Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i projekte, od samog početka rukovodi realizacijom investicije kineske kompanije i koordinira radove koji se odnose na izmeštanje postojeće i izgradnju nedostajuće infrastrukture.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE