Kisić za ZATVARANJE koje bi se iskoristilo za VAKCINACIJU

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kisić za ZATVARANJE koje bi se iskoristilo za VAKCINACIJU

  Ministarka i članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević izjavila je da bi zatvaranje na 10 dana ili dve nedelje moglo smanjiti zaražavanje i opterećenost zdravstvenog sistema i zdravstvenih radnika.

  Ministarka je, međutim, dodala da se, ako se zatvaranje doživi kao zatvor gde će se samo odbrojavati dani, a posle se ponašati, kako je rekla, kao pušteni sa lanca, onda ništa ne bi uradilo, već bi se samo odložila izloženost zarazi.

  Zatvaranje bi, kako je rekla za K1 televiziju, imalo smisla jedino ako bi se ti dani iskoristili da se što veći broj ljudi vakciniše i tako smanji rizik od zaraze i njenog prenošenja.

  Upitana šta se može očekivati od sednice kriznog štaba i kakav je njen stav prema zatvaranju, rekla je da je njeno stručno mišljenje da je zatvaranje na određeni vremenski period poželjno kako bi se ojačao kapacitet zdravstvenog sistema i spasli zdravstveni radnici koji su na granici fizičke izdržljivosti.

  Predsednica Vlade Ana Brnabić najavila je da će mere protiv koronavirusa morati da budu pooštrene i da će tim povodom imati sastanak sa medicinskim delom Kriznog štaba koji na tome insistira.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19

  Izvor: Danas

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE