Kišobran je najveći srpski neprijatelj

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kišobran je najveći srpski neprijatelj

  Piše: Milenko Vasović

  Šta prvo pomislite kada na pljusku vidite čoveka bez kišobrana- da je siromah ili da ga je nevreme zateklo. Ili jednostavno da je primitivac. Kišobran je odavno postao sastavni deo opreme bez koje pristojni svet ne izlazi iz kuće ako je nebo tmurno. Toliko je to ustaljeno da nam čak i meteorolozi i voditelji poručuju “danas ponesite kišobran”.

  Ima međutim jedna grupa ljudi koja individualno koristi kišobrane i ponaša se sasvim normalno, ali kada su zajedno u njima proradi nešto divlje. Kao da su pod hipnozom, kao da su se zakleli ili da im je neko izdao direktivu – ne nosi, a ako nosiš ne širi. Prave se da ta stvarčica i ne postoji. Kao fontana, kao jelka. Koja jelka, koji kišobran?

  U tom svom preziru izgledaju jako komično, mokrih odela i slepljenih frizura. Kiša im se cedi niz lice, sa nosa, kapljice im klize za vrat i dalje  niz telo ali oni – isti fakiri, ne mrdaju. Samo ponekad prevrnu očima ili spuste pogled, kao da žele da nam kažu, Šta mogu”?  Pa možeš da uzmeš kišobran, nije to toliko komplikovano.

  Ta grupa kišobranomrzaca prvi put je primećena u oktobru 2014. godine na vojnoj paradi u Beogradu. Tiskali su se kao pilići, mokri ali topli zbog blizine vođe egzibicione grupe i zbog dragog gosta Vladimira Putina. Samo Putin ih je malo izneverio, tavariš nije znao – kad  uzmeš kišobran izdao si vođu, kad izdaš vođu izdao si sve.

  Ta mala grupa primećena je i danas na severu Kosova. Isti scenario, samo je umesto kiše padao sneg. Svi mokri i gologlavi, naočare zamgljene, pogledi tužni, prosto da zaplačeš kad ih vidiš.

  Kažu da je vođa grupe zabranio kišobran za to što je on deo buržoaske tradicije. I zato što su ga izmislili nekakvi Englezi. Prema istraživanjima Agencije za manipulaciju više od polovine srpskih birača ne koristi kišobran. Manji je greh imati dvorac sa bazenom ili debeo račun u bankama nego kišobran.

  Ko raširi kišobran taj je mekušac, a narod ne voli meku ruku. Sirotinja voli da vidi kad se vlast muči. I stoički podnosi muku, dok ne sedne u limuzine. Drugo ako se praviš da ne primećuješ kišu ti odaješ utisak posvećenosti. Toliko si zaokupljen svojom misijom da padavine jednostavno i ne primećuješ. Što su padavine jače primećivanje je manje.

  Među članovima ove akro grupe kišobran se tretira kao najveći mogući neprijatelj i provokator. On je ujedno i test lojalnosti. Ko ga nosi već je sumnjiv, a ko ga raširi taj je izdajnik. Taj narušava jedinstvo grupe, radi za neprijatelja i nipodaštava vođu. Može se raširiti samo kad vođa raširi prvi.

  Pojedini koji su slabijeg zdravlja predložili su da im se odobri nošenje kišobrana kao propagandnog materijala. Na njima bi bio iscrtan logo stranke, zatim lik vođe, pa slogani “Aco Srbine”, “Kolinda nije muško”, “Volimo penzionere i njihove penzije”, “Tetka zaista postoji”, “Nikada nećemo priznati” i štošta drugo. A za obezbeđenje ima poseban model, takozvana srpska verzija. Napravljen je kao puška, a kad povučeš obarač izađe kišobran. Vau!

  Izvor: BIZLife

  What's your reaction?

  Komentari

  • Rajko

   E moj Milenko "lupaš kao Maksim po diviziji"

   • Jelena M.

    Ne lupa Milenko uopšte. Sve što je rekao je živa istina, i to na jedan veoma duhovit način. tragedija je našeg naroda što to ne vidi. Hvala mu što me je nasmejao danas i potvrdio još jednom genijalnost svakog njegovog teksta! Milenko samo tako nastavi!

  • Kom

   E jel ovaj sto pise neki misolovac???? Nista pametnije nije mogao da smisli..i sta rece...VAU... daj mozes ti to bolje...bilo bi tuzno da nije ruzno

   • Jelena M.

    I tužno je i ružno koliko je ovaj NAROD PROST I PRIMITIVAN! Milenko svaka čast na tekstu! Hvala ti što si me kroz jedan duhovit način podsetio kakav smo narod. Samo tako nastavi.

  • Goran

   Da li je trebalo da ode tamo, svakako da je trebalo i to po mogućstvu što češće treba da bude sa preostalim narodom, da li je trebalo otvore kišobrane, trebalo je, jer ovako kako su pokisli pre je ličilo na jeftinu demagogiju. Pre se stekao utisak nemoći i nekog jada, jer znamo ko iznad nas vedri i oblači.

  • nina

   Meni je ovo super tekst. Isto sam ja mislila kad sam ih gledala. Stvarno nije sramota otvoriti kišobran!!!!!

  • Nina

   Isto mislim. Jeftina demagogija... Marketinška "poza", uvek i u svakoj situaciji... "Dok ne sednu u svoje limuzine"...Bravo!!!!!!!

  • Jelena M.

   ODLIČAN, DUHOVIT NAČIN DA SE PRIKAŽE SRPSKI NAROD,! Prost, primitivan i jadan. Autor članka je genijalac i hvala mu do neba na svakom tekstu. Prozivatorima sam odgovorila na njihov komentar.

  • Baki 55

   Milenko, zapažanja su ti odlična.

  • jasna

   Lepo se vidi, pisac je samo imao hrabrosti da to opiše i objavi, a neka shvata kako ko hoće, ne mora svima da se dopadne. Meni jeste, ipak je 21. vek i tužno je da se ovako izgleda, a postoji kišobran.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE