Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

KLINAC GENIJE: Ima samo 9 godina i uskoro će DIPLOMIRATI

Laurent Simons, devetogodišnji dečak iz Belgije, u decembru će diplomirati na Tehnološkom univerzitetu Ajndhoven, na studiju koji je tek upisao prošle godine. Njegovi profesori za njega kažu da je jednostavno izvanredan.

Nakon što diplomira, dečak planira da upiše doktorat iz elektrotehnike, dok će istovremeno studirati medicinu, izjavio je njegov otac za CNN.

Deda i baka prvi su primetili koliko je dečak talentovan. Na početku su roditelji mislili da preteruju, međutim ubrzo su se i učitelji složili. “Rekli su nam da upija kao spužva”, istakao je dečakov otac Aleksander Simons.

Laurent dolazi iz lekarske porodice, ali i dalje se ne zna zašto je tako nadaren. Tehnološki univerzitet Ajndhoven dopustio je Laurentu da završi studije brže od drugih studenata.

Brojni univerziteti širom sveta zainteresovani su za 9-godišnjaka, međutim njegovi roditelji paze da ima potrebnu ravnotežu između svojih talenata i svoje dobi.

Laurent uživa da se igra sa psom i na mobilnom telefonu, ali za razliku od brojnih svojih vršnjaka, on zna čime želi da se bavi kad poraste – razvijati veštačke organe.

Izvor: Jutarnji list

Foto: screenshot

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE