Ko gradi luksuzni kompleks na Kosmaju - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ko gradi luksuzni kompleks na Kosmaju

  Zahvaljujući saradnji tri poznata i uspešna kragujevačka privrednika – Nikole Vrućinića, Vladimira Lekovića i Nemanje Čalije, Kosmaj će postati bogatiji za čitav kompleks luksuznih kuća i apartmana. „Renew concept”, koji će pružati mogućnost za aktivni odmor, najviši nivo relaksacije, ali i odmor sa decom, smešten je svega 55 km od Beograda, na Kosmaju.

  U svom kompleksu „Renew” ima u ponudi tri vrste nekretnina, čiji možete biti vlasnik i time, zapravo, postati bogatiji. Glavna prednost za kupce je mogućnost da investiciju učine profitabilnom i kroz reizdavanje naprave brz povrat investicije.

  Na raspolaganju je 18 zasebnih apartmanskih kuća, površine 62 kvadratna metra, sa 5‒7 ari placa. Uključena je i mogućnost izgradnje bazena na placu. Svaka kuća ima karakteristike SMART home objekta, obezbeđeno parking mesto i zagarantovan pogled na prelepu prirodu planine Kosmaj.

  „Renew” apartmani u dodiru sa prirodom

  Pored kuća, u ponudi su i apartmani, koji su raspoređeni u četiri apartmanske jedinice. Planirana je izgradnja 84 apartmana, od 45 do 75 kvadratnih metara. Svaki apartman ima prostranu terasu, koja će na idealan način omogućiti konstantan dodir sa prirodom.

  „Renew” hotel kao vrhunac pristupačnog luksuza

  Treća vrsta nekretnina je hotel u okviru „Renew” kompleksa, koji čine tri celine – luksuzni velnes i spa centar, restoran i apartmanski deo. Pored velnes centra, svi posetioci će moći da uživaju u dva otvorena i dva zatvorena bazena različitog tipa, u sklopu hotela.

  Investitor je uložio posebnu pažnju u funkcionisanje kompleksa nakon faze izgradnje, shodno trendovima današnjice i brzini života. Stoga će kompleks „Renew” ponuditi uslugu kompletnog održavanja svih tipova smeštajnih jedinica i zajedničkih prostora i površina. To podrazumeva svakodnevno održavanje i uređenje kompleksa (zelene površine, bazeni, igrališta itd.), kao i unutrašnjosti objekata.

  Nemanja Čalija

  Nemanja Čalija rođen je u Kragujevcu, a po struci je diplomirani ekonomista. Sa suprugom uspešno vodi porodičnu firmu, koja se bavi uslugama iz sveta kozmetike, kao i trgovinom kozmetičkih preparata. Svoj biznis razvili su i izvan granica Srbije.

   

  Od marta ove godine, zbog poznate situacije, sve više građana, naročito Beograđana, razmišlja o kupovini nekretnine koja se nalazi u unutrašnjosti. Da li vam je to dalo ideju o „Renew conceptu” ili je ona došla ranije?

  Tako je, ideja se rodila u aprilu, zbog dobro poznate situacije koja nas je zadesila – koronavirusa. Kada sam video koliko ljudi dnevno dolazi na Kosmaj i koliko pretražuju reč „Kosmaj” na Guglu, doneta je odluka da se nađe velika parcela i napravi naselje kakvo može da se vidi po svetu, ali ne i kod nas.

  Zašto se se odlučili baš za Kosmaj?

  Blizina Beogradu je presudila, ali i to što nema sadržaja. Shvatili smo da je ovakav projekat potreban baš tamo. Jedan prijatelj me je pitao zašto tamo kad nema ništa, a ja sam mu ispričao čuvenu poučnu priču kada su dve konkurentne firme koje proizvode patike poslale svoje prodavce u Afriku. Jedan je rekao: „Ovde niko ne nosi obuću, gubimo vreme, vraćam se kući”, a drugi je video to isto, pozvao firmu i rekao: „Ovde niko ne nosi obuću, pošaljite mi sve količine koje imate.”

  Vladimir Leković

  Vladimir Leković rođen je u Kragujevcu, a po struci je diplomirani ekonomista. Generalni je direktor porodičnog preduzeća „Tara Concept”, koje se bavi izradom luksuznih podnih i zidnih obloga, te unikatnog nameštaja ručne izrade, isključivo od čistog drveta. „Tara” je zvanično jedno od 1000 najuspešnijih preduzeća u našoj zemlji. Vlasnik je firme „South Balkan Investment”, koja gradi apartmane na Zlatiboru.

  Kažete da se može biti vlasnik i time, zapravo, postati bogatiji. Šta to konkretno znači?

  Blizina Beograda i sadržaj koji mi pravimo Kosmaj će postaviti kao najpoželjniju lokaciju i za porodični odmor i kao lokaciju za kongresni turizam i verujemo da će kupci dobro proći kroz izdavanje i tako brzo vratiti investiciju.

  Koga očekujete kao kupce i posetioce vaših objekata?

  Namerno smo napravili tri tipa nekretnina kako bismo obuhvatili što širu publiku. Početak rezervacija pokazuje da deo kupaca želi oazu mira za sebe, a deo kao investiciju.

  Kada će početi gradnja i kada očekujete da kompleks primi prve „stanare”?

  Očekujemo građevinsku dozvolu u narednih mesec dana i tada ćemo krenuti sa zvaničnom prodajom. Sada smo u fazi rezervacija, jer je ogromno interesovanje. Do kraja septembra završavamo prvu pokaznu kuću, koju ćemo kompletno opremiti. Kupci će moći da vide nivo gradnje i opremanja. Planiramo da u maju završimo kuće, a u septembru 2021. i apartmanske zgrade. Hotel je druga faza, koju ćemo paralelno raditi i završiti na proleće 2022. godine.

  Nikola Vrućinić

  Nikola Vrućinić je suvlasnik najveće solarne elektrane „Solaris 1” i „Solaris 2” kod Kladova, kao i Tržnog centra „Sava”, u Kragujevcu. Iza ovog mladog privrednika stoje mnogi realizovani projekti kao rekordni i specifični u gradnji, i to ne samo u srpskim nego i u evropskim razmerama. Takođe, Vrućinić je tvorac prve samoodržive kuće sagrađene od čvrstih materijala, useljene za samo 50 dana. Investitor je najvećeg staračkog doma, koji je trenutno u izgradnji. Zajedno sa Vladimirom Lekovićem, vlasnik je firme „South Balkan Investment”, koja gradi apartmane na Zlatiboru.

  Da li ti apartmani imaju nešto specifično u načinu izgradnje, arhitekturi ili samom konceptu nekretnine?

  Kuće i apartmani su projektovani u modernom minimalističkom stilu – namerno smo izbegli brvnare i etno stil, jer smo želeli hrabro da pokažemo da možemo spojiti modernu arhitekturu i savršenu prirodu. Odlikuje nas čvrsta gradnja, luksuzno opremljena završnim materijalima.

  Zašto ste se odlučili da u kompleksu imate tri vrste nekretnina?

  Hteli smo da ponudu učinimo dostupnom široj publici, da imaju priliku da kupe različite kvadrature i tako, shodno svojim mogućnostima, postanu vlasnici nekretnine čija će vrednost rasti, a paralelno, izdavanjem kroz naš sistem imaju mogućnost za povrat investicije.

   

  Izvor: BIZLife magazin

  Foto: Renew Concept

  What's your reaction?

  Komentari

  • Tamara

   U skladu sa prirodom a sve geometrijski i ravnih linija. Idite malo do susedne Italije da vidite šta je dodir sa prirodom.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE