Ko nema masku u prevozu plaća kaznu 5.000 dinara

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ko nema masku u prevozu plaća kaznu 5.000 dinara

  Vozači javnog gradskog prevoza od ponedeljka će biti u obavezi da prilikom ulaska putnika u autobuse, tramvaje i trolejbuse kontrolišu nošenje zaštitne maske.

  Ako neko od putnika odbije da stavi masku, vozač će biti dužan da o tome obavesti nadležni dispečarski centar koji će po pozivu odmah na adresu poslati najbližu patrolu koja sprovodi kontrolu.

  Za nepoštovanje ove odluke predviđena je kazna od 5.000 dinara, a odluka o zabranjenom ulasku u vozila gradskog prevoza bez maske stupa na snagu od utorka.

  Sprovođenje ove odluke kontrolisaće Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravlja Srbije uz asistenciju Komunalne milicije, koja će svakodnevno biti na terenu.

  Takođe, ulazak putnika u vozila javnog gradskog prevoza biće moguć samo na prednja vrata, odnosno šoferi neće smeti da otvore ostala vrata dok svi putnici ne uđu na prva.

  “Ukoliko putnik u vozilo uđe bez maske, vozno osoblje je u obavezi da putnika upozori da ga napusti”, navodi se u saopštenju.

  U situaciji u kojoj bi putnik bez maske odbio da napusti vozilo, vozač je dužan da kontaktira dispečera u upravljačkom centru Sekretarijata za javni prevoz, koji će o tome obavestiti najbližu patrolu koja sprovodi kontrolu.

  Nadležni podsećaju se da su na vozilima, istaknuta obaveštenja, kao i natpis o zabrani ulaska bez zaštitne maske koji se mora poštovati.

  Pojačane mere kontrole sprovode se zbog povećanog broja zaraženih virusom u Beogradu u proteklim danima. Kako je saopštio štab za vanredne situacije, od ukupnog broja pozitivnih na koronu više od polovine je iz prestonice.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: Novosti

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE