Ko po Vučiću stoji iza kritika vakcine AstraZeneka?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ko po Vučiću stoji iza kritika vakcine AstraZeneka?

  Iza kritika vakcine AstraZeneka stoji aktivnost farmaceutskog lobija i niske cene po kojoj se ta vakcina prodaje, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

  “Ono što smo nabavljali za 12, 13 i 14 dolara, sada je 20. AstraZeneka je jeftina, jer ju je pravio Oksford da je podeli čovečanstvu, i košta pet dolara. A radi se o milijardama doza. I zato se sada vode medijski ratovi i govore da je to loša vakcina. A ona ostavlja dobra antitela”, rekao je Vučić prilikom posete Institutu za virusologiju i serume Torlak kada je uručio  vakcine “AstraZeneka” za Republiku Srpsku.

  On je rekao da ne zna šta je sastojak bilo koje vakcine i da mu je dovoljno što je od lekara čuo da tamo ima ono što treba da ima.

  “Nemačka je prvo donosila odluku da ne mogu da primaju vakcinu AstraZenaka stariji od 65 godina, a sada da ne mogu mlađi od 60 godina. Zamislite da smo mi donosili tako kontradiktorne odluke, pa obesili bi nas na ovaj dimnjak ovde”, rekao je on.

  Vučić je rekao da je Srbija trebalo da dobije još tih vakcina preko programa kovaks, ali da sada kažu da nama ne trebaju jer imamo vakcine.

  “Pa šta ako imamo, niste nam vi dali. Jel’ treba da kaznimo sada onoga koji je bio pametan i sposoban da nabavi vakcine? Da kaznimo nekoga ko je dobar đak”, upitao je on.

  “Danas pređen broj od 3 miliona datih doza vakcina”

  Predsednik Srbija Aleksandar Vučić izjavio je da je danas pređen broj od tri miiona datih doza vakcina, “1,8 miliona prva doza, preko 1,2 miliona je građana revakcinisano”, kao i da će kroz dve sedmica biti 1,8 miliona građana revakcinisano.

  “Moći ćemo do kraja aprila da nabavimo značajne doze vakcina. U ponedeljak stiže još 211 000 Fajzerovih vakcina, juče smo dobili druge komponentne ruske vakcine 50.000, očekujem sutra još 50.000, početkom sedmice još 100.000 prve kompomente. Čekamo kineske vakcine još 500.000 pre kraja meseca”, rekao je Vučić prilikom posete.

  Kako je naveo, drago mu je što predsedavućem Predsedavajućem Bosne i Hercegovine Miloradu Dodiku danas može da “uruči 10.000 doza, što znači još 10.000 – znači 20.000 doza za Republiku Srpsku AstraZeneka vakcine”.

  Vučić je rekao kako veruje da ćemo moći da za nekoliko meseci početi da proizvodimo u Srbiji, “za šest do deset meseci, kinesku i rusku vakcinu, da sami pravimo tečnost i da možemo sve to da uradimo”.

  Izvor: Beta

  Foto: Screenshot

  What's your reaction?

  Komentari

  • Miloš

   Potpuno se slažem sa njim za AZ, osim što je zaboravio da kaže da je kineska vakcina 50 do 60 dolara po dozi. Ili je na nama probaju, pa imamo popust?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE