Ko pokušava da ugasi N1?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ko pokušava da ugasi N1?

  Jugoslav Ćosić, direktor N1, komentarišući najavu Ministarstva kulture i informisanja da će do sredine juna biti završena medijska strategija, rekao je da je cilj te nove strategije da se onemogući rad N1.

  „Kada državni sekretar za medije govori o ideji i nameri da se novim zakonom razdvoji distribucija od proizvodnje pred predstavnicima medija, na sastanku posvećenom strategiji, onda je to ozbiljno. Za mene je to zabrinjavajući znak,“ kaže Ćosić za NIN.

  On kaže da se radi o nameri da se N1 odvoji od investitora koji je povezano lice, a ne od distributera i pojašnjava da SBB, koji je distributer, nije vlasnik televizije N1, a ni drugih kanala, već da su vlasnici i SBB-a i N1, KKR i EBRD.

  „Potpuno je jasno da bi N1 razdvajanjem od svog investitora bio doveden u nemoguće uslove poslovanja, odnosno da bi nestao, kao i da bi medijski pluralizam bio direktno ugrožen, jer bi N1 bio jedini informativni kanal koji bi bio na udaru takvog rešenja,“ kaže Ćosić.

  On dodaje da ovakvo delovanje nema uporište u evropskoj praksi, podsećajući da je i 2014. godine Ministarstvo pokušalo da uvede razdvajanje distribucije od proizvodnje sadržaja ali to ni tada nije prošlo.

  Izvor: BIZLife/NIN

  Foto: N1

  What's your reaction?

  Komentari

  • NekoKoZna

   Klasicno spinovanje, 2014. ideja nije prosla zbog lobiranja SBB- a i KKR grupe, koju vodi bivsi sef CIA, Dejvid Petrouz! Naravno da nece opstati jer ne posluje na komercijalnim osnovama, nego od finansiranja od strane SBB- a. Evropska praksa kaze da distributer ne moze biti i proizvodjac sadrzaja. Klasicna retorika za paranoicne ljude koji umisljaju da ih stalno neko napada. A znaju da osnova za mnogo vece stvari ima zbog njihovog delovanja! U nekoj ozbiljnoj drzavi bi odavno bili ugaseni i pohapseni. Posto Srbija s ovim sarlatanima to nije, strane sluzbe samo vrsljaju po medijima...

  • jasna

   Baš smo jadni. Uvek su nam drugi krivi što ne umemo da postavimo sve na svoje mesto. Da bude transparentno, pošteno i korisno za gradjane. Sve je u službi jednog čoveka i jedne stranke, tako da nema ni govora o poštenim i fer uslovima. I javni servis finansiraju gradjani pa je program cenzurisan umesto da bude više slobode informisanja. Naravno da mi možemo da kritikujemo, ali sve je to u prazno i za tri dana se zaboravi pa bude kako AV hoće.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE