Koje je ZVANIČNO OBJAŠNJENJE GEOX-a - zašto je zatvorena fabrika?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Koje je ZVANIČNO OBJAŠNJENJE GEOX-a – zašto je zatvorena fabrika?

  Svi zaposleni u fabrici obuće Geoks zvanično su juče kroz obaveštenje istaknuto na oglasnoj tabli na ulazu u fabriku obavešteni da je u firmi i zvanično pokrenut likvidacioni postupak, a kao zvanični razlog za zatvaranje fabrike navedena je epidemija, ali i “promenjen ukus kupaca”.

  S obzirom na kontinuirano smanjenje proizvodnje na nivou Geoks grupe, počev od 2018. godine pa do danas, a koja je tokom 2020. i 2021. zbog pandemije virusa kovid 19 dodatno smanjena, čak i ispod granica rentabilnosti, te imajući u vidu gašenje velikog broja prodavnica Geoks brendova širom sveta, a posebno zbog promene ukusa kupaca u smislu zahteva za drugačijom vrstom obuće koju proizvodi Društvo (misli se na fabriku u Vranju – prim. Nov.), a reč je o gubitku interesovanja za klasične kožne cipele, mokasine i baletanke, u korist moderne sportske obuće koja se ne proizvodi u Srbiji, utvrđeno je da se više ne može ostvariti svrha postojanja Društva“, stoji između ostalog u obaveštenju radnicima Geoksa, piše Danas.

  Radnici su obavešteni da će “pokretanjem likvidacionog postupka i registracije u nadležnom privrednom registru svim zaposlenima u Društvu prestati radni odnos, zbog prestanka rada poslodavca u skladu sa članom 176 stav 1 tačka 5 Zakona o radu. Svim zaposlenima se priznaje plaćeno odsustvo do dana prestanka radnog odnosa, izuzev ako su na prethodnom odobrenom korišćenju godišnjeg odmora ili odsustva zbog privremene sprečenosti za rad“.

  Nakon likvidacionog postupka Geoksove fabrike u Srbiji u vlasništvu Italijana ostaće fabrička hala na oko 40.000 kvadratnih metara, kao i nekoliko hektara zemljišta koje im je Grad Vranje poklonio u Industrijskoj zoni u Bunuševcu.

  Podsetimo, premijerka Srbije Ana Brnabić juče je navela nešto drugačiji razlog za zatvaranje fabrike.

  Brnabić: Geoks otišao jer NE MOŽE da isprati RAST u Srbiji

  Izvor: Danas

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Komentari

  • magdalena

   Tačno je, svi sada nose odvratne patike, koje su ranije bile znak nevaspitanja i seljanije. Prave kožne cipele skoro niko više ne nosi.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE