Koliko ćemo ovog leta UŠTEDETI na putarinama kroz S. Makedoniju?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Koliko ćemo ovog leta UŠTEDETI na putarinama kroz S. Makedoniju?

  Srpski turisti će na proputovanju kroz Severnu Makedoniju iz oba pravca u letnjoj sezoni po automobilu štedeti 760 denara (oko 12,5 evra) na putarinama, objavila je Vlada u Skoplju.

  Potparol Vlade Severne Makedonije Duško Arsovski je rekao da je vlada usvojila informaciju da su srpski turisti u letnjoj sezoni od 15. juna do 15. avgusta oslobođeni plaćanja putarina za tranzit „Koridorom 10“ (autoput „Prijateljstvo“). Arsovski je precizirao da je Ministarstvo finasija zaduženo da na račun Vlade prebaci novac za nabavku 200.000 M-smart kartica koje će se davati turistima iz Srbije na ulasku u Severnu Makedoniju iz oba pravca.

  „U vezi proračuna koliko će uštedeti jasna je stvar. Na svakoj kartici će biti 760 denara koliko košta tranzit Korodorom 10 kroz Severnu Makedoniju. Izrada kartice košta 100 denara, što znači da je po vozilu trošak 860 denara“, rekao je on na konferneciji za novinare na kojoj je objašnjavao jučerašnje odluke vlade.

  Arsovski je rekao da je procena da treba napraviti 200.000 kartica koje će omogućiti besplatnu putarinu srpskim turistima u letnjoj sezoni napravljenoj na osnovu podataka iz 2019. godine, kada je registovan najveći broj stranih vozila koja su prošla kroz Severnu Makedoniju.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE