Koliko u Srbiji ima antivaksera i skeptika?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Koliko u Srbiji ima antivaksera i skeptika?

  Profesor informacionih tehnologija Petar Kočović, u javnosti poznat po preciznim zaključcima o toku pandemije zasnovane na matematičkim modelima i formulama, predstavio je rezultate istraživanja o tome koliko u Srbija zagovorinika protiv vakcine i skeptika.

  On je u emisiji “Usijanje dana” na Kurir televiziji predstavio rezultate najnovijeg istraživanja o tome koliko Srbija ima antivaksera i skeptika, koji prema njemu, predstavljaju najveći problem za naše društvo u jeku borbe protiv koronavirusa.

  Kočović je ukrstio podatake Republičkog zavoda za statistiku i Instituta za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut” koji se brine o vakcinaciji.

  Treba da kažemo da je u Srbiji u krajem 2020. godine živelo 6.945.147 stanovnika. Od ovog broja pretpostavlja se da maloletna deca koja ne smeju da se vakcinišu, a to je 1.169.515 ili 16,84 odsto, oni ne potpadaju pod vakcinaciju jer im nije preporučeno.

  Zaraženih je bilo 8,42 odsto, vakcinisanih prvom dozom preko 1.400.000 ili 20,37 odsto, takođe, ima i ovih koji su preostali za vakcinaciju, na čekanju su, njih je 14,42 odsto ili nešto malo više od milion stanovnika.

  Ne vakcinišu se, prema preporuci lekara, trudnice i alergični, njih je oko 260.000 ili 3,74 odsto, objasnio je on, a potom izneo i podatke o broju antivaksera i skeptika.

  Oko 90.000 antivaksera ili 1,32 odsto, dok skeptici mogu da se konvertuju u vackinisane, čekaju da vide rezultate same vakcinacije, njih je ispod 10 odsto ili preko 690.000 stanovnika u Srbiji, izneo je profesor Kočović podatke dobijene iz međunarodnih istraživanja.

  Izvor: Kurir

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE