Kolinda našla novi posao, bez plate, ne i bez para

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kolinda našla novi posao, bez plate, ne i bez para

  Bivša predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović 17. jula biće izabrana u Izvršni odbor Međunarodnog olimpijskog komiteta, piše hrvatski Indeks.

  Portal navodi da je samo glasanje za kandidate formalnost i da će ona postati član Olimpijskog komiteta.

  “To je već gotova stvar, nikada se nije dogodilo da predloženi ne budu i izabrani”, rekao je za Indeks Zlatko Mateša, dugogodišnji predsednik Hrvatskog olimpijskog komiteta.

  On je objasnio da članovi Komiteta nemaju platu, da su im plaćeni putni troškovi i dnevnice u iznosu do 900 dolara, a imaju i pravo na troškove kancelarije i mogu da zaposle asistenta.

  To ne znači, dodaje on, da će Grabar-Kitarović svakoga dana dobijati po 900 dolara, nego da će taj novac primiti ako je Olimpijski komitet pošalje na službeni put.

  “Na njenu sreću, članovi Komiteta provedu otprilike pola godine na službenim putovanjima, pa će Kolinda Grabar-Kitarović imati pravo na preko 160 hiljada dolara godišnje, čemu treba dodati već spomenute troškove kancelarije i naknadu za troškove putovanja”, ističe Indeks.

  Portal navodi da se ona do sada sportom bavila samo usput, grleći sportiste na velikim takmičenjima, noseći dresove, upadajući im u svlačionice, ljubeći pehare i navijajući od sveg srca.

  Portal podseća da je Grabar Kitarović, nakon što nije uspela da pobedi na predsedničkim izborima, rekla da će ostati u Hrvatskoj i posvetiti se brizi za žene i decu.

  Kolindi Grabar-Kitarović za mesec dana ističe zakonsko pravo na punu predsedničku platu, ali pošto angažman u MOK nije zaposlenje, ona će još će šest meseci imati pravo na pola plate iz džepova poreskih obveznika.

  Izvor: Index

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE