Kombinacija drvenih tonova u enterijeru

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kombinacija drvenih tonova u enterijeru

  Novi trend u uređenju enterijera koji u značajnoj meri osvežava prostor je kombinovanje različitih drvo dekora. Ukoliko ste spremni da odstupite od nepisanih pravila o uklapanju tonova drveta, a istovremeno želite da zadržite ili pojačate toplinu ovog prirodnog materijala, važno je da ispratite neke smernice dizajnera enterijera.

  Prvobitno je važno odabrati dekor drveta koji želite da bude dominantan i da preovladava u prostoru, a zatim bi trebalo odrediti u kom pravcu će ići podtonovi u ostatku nameštaja i dekoraciji.

  Savet je da dominantan dekor primenite na velikim površinama, poput regala, ormara, prozora ili poda. Sjajan primer je regal EVORA, u kombinaciji dekora artisan hrasta i carbon dekora, koji predstavlja moderno i funkcionalno rešenje. Odličan dodatak uz njega je klub sto TOBAGO (CFTT5024) u crnom drvo dekoru, koji na neočekivan način dovodi do sklada u ambijentu i dodatno ističe teksturu regala.

  Da li će podtonovi biti hladnih ili toplih nijansi, određuju velike površine u primarnom tonu drveta. Ukoliko je primarni ton orah, beli hrast ili trešnja, birajte tople podtonove, dok uz dekore sa primesama hladne boje, poput sivog hrasta, treba birati hladne podtonove ili neke konkretne boje, poput bele, crne, sive.

  Funkcionalno i moderno rešenje za uređenje predsoblja predstavlja predsoblje CONGRO u dekoru artisan hrasta, a uz ovaj ambijent odlično ide i klub sto M21 u boji oraha. Na ovaj način su kroz dodatne elemente u drvo dekoru, uvedeni tonovi koji imaju istu notu topline kao i dominantni komad nameštaja u ambijentu. Ukoliko se dobro uklope, kontrastni podtonovi ponekad mogu kreirati najzanimljivije enterijere.

  Prostor može dobiti moderniji izgled odabirom dominantnog komada nameštaja u neutralnom drvo dekoru sa detaljima u crnoj, beloj ili čak svetlo sivoj boji, što će sasvim sigurno uneti spontanost i doprineti dinamici ambijenta, a što pokazuje primer kompjuter stola CT 1726 u kombinaciji sa  trpezarijskom stolicom G604.

  Za postizanje ravnoteže tonova, ali i ukoliko želite da unesete smeliji karakter u enterijer, idealan način je omogućavanje dodira rustičnih drvo dekora sa toplim ili hladnim podtonovima, u zavisnosti od toga kakav efekat želite da izazovete.

  Moguće je čak i dodavanje više tonova u prostor, zbog varijacija u teksturi i boji rustičnog drvo dekora. Elementi u tonovima sivog hrasta, kao i onih u crnoj, beloj ili sivoj boji, neće učiniti prostor konfuznim, jer se svaki od tih tonova može pronaći u rustičnom drvetu.

  Dizajneri enterijera Forma Ideale savetuju uvođenje jednostavnijih podtonova u svim pomenutim nijansama, što doprinosi ravnoteži prostora kojim dominira rustično drvo.  To odlično prikazuje primer ambijenta trpezarije sa vitrinom NOTE NTEV721L u kombinaciji sa trpezarijskim stolom OSCAR TS u sivom hrast dezenu.

  Ukoliko se odlučite za kombinovanje drvo dekora u domu, vaš boravak u njemu će postati još veće uživanje, a toplina je zagarantovana. Prepustite se nečemu novom uz prave savete koje smo vam predstavili i osetite novu energiju svog životnog prostora.

  Izvor: BIZlife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE