Kompanija iz Raške KANDIDAT ZA DOBAVLJAČA svetskog modnog brenda

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kompanija iz Raške KANDIDAT ZA DOBAVLJAČA svetskog modnog brenda

  Na poziv predsednika Privredne komore Srbije Marka Čadeža, poznati svetski modni dizajner Filip Plejn, osnivač kompanije Philipp Plein International Group, posetio je domaću firmu Luss Textile u Draganićima nadomak Raške i sa menadžmentom te kompanije razgovarao o mogućnostima buduće saradnje i zajedničkih poslova.

  “Velika je čast biti sa Filipom u Raškoj, u fabrici koja je jedna od najmodernijih u Evropi i već proizvodi za velike brendove. Ne postoji nijedan Fešn Vik, nijedan grad u kome Filip Plejn nije najzanimljivija i najkreativnija ličnost. Upravo je došao sa Fešn Vika u Milanu, kao što je rekao, sleteo je ovde u Rašku, i razgovaramo i nadamo se dobrim poslovima, zajedno sa ovim sjajnim čovekom”, rekao je Čadež.

  Plejn je, po rečima Čadeža, u svetu trenutno jedan od najcenjenijih kreatora, koji diktira modne trendove, čovek koji je napravio fascinantnu svetsku karijeru.

  “Cilj nam je da Filip bude ovde, da bude češće u Raškoj i da mi sa ovom fabrikom postanemo deo sveta Filipa Plejna”, poručio je predsednik PKS.

  Dizajner je izrazio zadovoljstvo posetom fabrici u opštini Raška, zahvaljujući pozivu predsednika PKS Marka Čadeža.

  “Uvek tražimo nove dobavljače koji mogu da ispune naše standarde i zahteve u smislu dizajna proizvoda i kvaliteta. Luss Textile ima mnogo interesantnih mogućnosti da postane dobavljač za naš brend. Mi proizvodimo oko milion komada odeće godišnje. Radimo uglavnom u Evropi i Aziji, ali za nas Evropa postaje sve više važna zbog blizine našeg centralnog skladišta. Mogućnosti ove fabrike su velike, imaju širok spektar proizvoda”, rekao je Plejn.

  Direktor Luss Textile Sava Mitrović je istakao da je kompanija u protekle dve godine uspela Rašku da stavi na mapu najozbiljnijih svetskih proizvođača odevnih tekstilnih predmeta.

  Krajem nedelje imaćemo prvi radni sastanak o mogućnostima da se pokrene proizvodnja odevnih predmeta za Filip Plejna. U planu je da fabrika zaposli još 200 radnika sa teritorije Raška i želja nam je da nastavimo ovim tempom, da budemo motor razvoja Raške i celog regiona.

  Luss Textile je renomirani proizvođač garderobe, radno-zaštitne odeće, vojno-policijskih i korporativnih uniformi, uspešno sarađuje sa kompanijom Replay, kao i sa najpoznatijim svetskim modnim brendom koji se bravi prodajom perjanih jakni.

  Više od 90 odsto proizvoda plasira na evropsko tržište, trenutno zapošljava oko 300 radnika, a namerava da u narednih pet godina uposli do 750 ljudi iz Raške, Novog Pazara, Leposavića i drugih okolnih mesta.

  Philipp Plein International Group koja uključuje brend Philipp Plein, Plein Sport i Billionaire, proizvodi garderobu, cipele, aksesoar i nameštaj. Filip Plejn je dobitnik broja priznanja, sarađuje sa poznatim ličnostima iz sveta šou biznisa i mode i ima butike od Londona, Pariza, Milana, Njujorka do Hong Konga.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE