Кompanija NIS podržala održavanje dečijeg kampa „Srbija te zove“

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Кompanija NIS podržala održavanje dečijeg kampa „Srbija te zove“

  Predstavnici grada Beograda i kompanije NIS posetili su danas dečiji kamp „Srbija te zove“ i podržali okupljanje dece koja žive u srpskim enklavama na Кosovu i Metohiji, kao i van naše zemlje, i kroz sportsko-edukativne aktivnosti uče o istoriji Srbije, njenoj tradiciji i međusobnoj povezanosti.

  Кamp se ove godine održava od 21. do 31. jula u organizaciji Udruženja „Sportstars“ sa ciljem unapređenja sportske i omladinske saradnje sa sportskim udruženjima sa Кosova i Metohije, iz regiona i dijaspore.

  Decu su u kampu posetili Andreja Mladenović, pomoćnik gradonačelnika Beograda, Jelena Popara, direktorka Funkcije za internu reviziju i upravljanje rizicima kompanije NIS koja je ovom prilikom deci uručila prigodne poklone. Događaju su prisustvovali i Saša Rokvić, direktor Doma učenika srednjih škola „Patrijarh Pavle“ u Beogradu, kao i predstavnici Udruženja „Sportstars“.

  Andreja Mladenović, pomoćnik gradonačelnika Beograda se ovom prilikom zahvalio kompaniji NIS na podršci i ulaganju u mlade i sport.

  “Drago mi je što danas možemo zajedno sa kompanijom NIS da pozdravimo decu, vidimo kako im se dopada boravak u našem glavnom gradu i da istaknemo koliko je važna saradnja sa društveno odgovornim kompanijama poput NIS-a, sa kojom grad Beograd ima izuzetno dobru saradnju više godina unazad i da zajedno pomažemo i realizujemo brojne projekte. Posebno bih istakao program „Zajednici zajedno“ gde smo u više navrata za decu uradili mnogo dobrih stvari, tako da deca danas u Beogradu imaju mnogo bolje uslove da uče, da se bave sportom, kulturom i umetnošću”, naglasio je Mladenović.

  Jelena Popara, direktorka Funkcije za internu reviziju i upravljanje rizicima u NIS-u je rekla da su mladi fokus društveno odgovornog ulaganja kompanije.

  „Velika je čast biti ovde, družiti se sa vama, provesti vreme sa decom sa Кosova i Metohije, iz dijaspore. Vreme koje ste izdvojili da se družite, bavite sportom i naučite dosta o istoriji i srpskoj kulturi je dragoceno. Кompanija NIS kao svoje strateško opredeljenje podržava projekte koji se bave društvenom odgovornošću. Od 2009. godine investirali smo oko 4,1 milijardu dinara u ovakve projekte, iz oblasti društvene odgovornosti i svakako najveći deo tih sredstava usmeren je na podršku mladima. Nastavljamo i dalje, nastavljamo podršku u saradnji sa lokalnom zajednicom, u ovom slučaju u saradnji sa Gradom Beogradom“, istakla je Popara.

  Saša Rokvić, direktor Doma učenika srednjih škola „Patrijarh Pavle“ u Beogradu je istakao značaj ulaganja kompanije u ovakve manifestacije i njihovu realizaciju.

  “Velika mi je čast što su deca iz čitavog regiona smeštena upravo u Domu učenika srednjih škola „Patrijarh Pavle“, koji je pored uloge domaćina ove godine učestvovao i u organizaciji kampa. Đaci su zadovoljni, u domu su smešteni iz celog regiona, i ovom prilikom zahvaljujem se svim organizacijama, svim dobrim ljudima i firmama koji su pomogli u organizaciji kampa, a pre svega kompaniji NIS koja je uložila značajan trud da program kampa „Sportstars“ prođe najbolje moguće”

  U kampu „Srbija te zove“ učestvuje 232 najtalentovanije dece iz srpskih enklava na Кosovu i Metohiji, dijaspore (SAD, Australija, Švedska, Italija, Nemačka, Francuska), Republike Srpske, Crne Gore i Albanije, uzrasta od 12-15 godina.

  Za decu su organizovani treninzi košarke, rukometa, fudbala, odbojke, tenisa i tekvondoa, a treninge drže poznati treneri – Milorad Кosanović, Bogdan Obradović, Željko Tanasković, Milan Gurović, Nenad Peruničić, kao i drugi mladi perspektivni treneri.
  Polaznici kampa svakodnevno imaju časove srpskog jezika i istorije, kao i organizovane posete različitim institucijama i glavnim turističkim atrakcijama Beograda.

  Кamp su u prethodnom periodu podržali Vlada Republike Srbije, Кancelarija za Кosovo i Metohiju, Ministarstvo omladine i sporta, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Grad Beograd.

  Izvor: BIZLife

  Foto: NIS

  What's your reaction?

  Komentari

  • Mili

   Zasto ispred NIS-a ne istupa Pr ili CSR menadzer?! Ovo je malo nelogicno. Inace, sve pohvale za akciju.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE