Kompanija Rio Sava poziva na dijalog oko razvoja projekta Jadar

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kompanija Rio Sava poziva na dijalog oko razvoja projekta Jadar

  Kompanija Rio Sava, deo firme Rio Tinto, saopštila je danas da 21. aprila 2021. godine organizuje otvoreni onlajn sastanak sa predstavnicima nevladinih organizacija (NVO) i šire javnosti o dozvolama za otvaranje rudnika litijuma kod Loznice i studiji izvodljivosti.

  „Sa ciljem da nastavi transparentnu komunikaciju i otvoreni dijalog sa svim zainteresovanim stranama, kompanija Rio Sava poziva predstavnike nevladinih organizacija, ali i šire javnosti na otvoreni sastanak“, navodi se u saopštenju.

  Dodaje se da će teme sastanka biti proces dobijanja dozvola za izgradnju rudnika u Srbiji, kao i napredak u izradi studija o proceni uticaja na životnu sredinu koje predstavljaju ključni deo postupka pribavljanja dozvola.

  Učesnici sastanka će, kako se navodi, imati priliku da iz prve ruke, od predstavnika kompanije Rio Sava, kao i eksperata koji rade na projektu, saznaju u kojoj fazi se projekat „Jadar“ trenutno nalazi kada je reč o dobijanju dozvola, narednim koracima u ovom procesu, kao i na koji način javnost u Srbiji može biti uključena u dalji razvoj projekta.

  Poziv za prisustvo sastanku poslat je na adrese preko 40 nevladinih organizacija u Srbiji.

  „Za našu kompaniju su od velike važnosti transparentnost, informisanost i dijalog sa svim zainteresovanim stranama o pitanjima od interesa u toku razvoja projekta ‘Jadar’“, navodi se u saopštenju.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE