Kompanije u Naučno-tehnološkom parku Beograd prihodovale 20 miliona evra u 2018 - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kompanije u Naučno-tehnološkom parku Beograd prihodovale 20 miliona evra u 2018

  U Naučno-tehnološkom parku Beograd razvija se 71 tehnološka kompanija, radi 650 inženjera, a kompanije članice su prošle godine prihodovale 20 miliona evra, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

  Tokom 2018. godine osnovano je 20 startap kompanija, obučeno je 200 mladih potencijalnih preduzetnika, a 1.000 studenata obučeno je za tehnološko preduzetništvo.

  Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević je u obilasku tog parka rekao da najkvalitetniji deo srpskog društva dolazi iz visokog obrazovanja i nauke.

  “Zato je naš zadatak da stvaramo uslove da mladi i pametni ljudi ovde mogu da nađu posao i da obezbede svoju budućnost. Ovo što radi NTP Beograd je primer dobre prakse i on je povukao nogu za dalju priču. Do kraja godine završavamo NTP u Novom Sadu, od oko 30.000 kvadratnih metara, a položili smo kamen temeljac i za NTP u Nišu”, rekao je Šarčević.

  Naučno-tehnološki park Beograd osnovan je 2015. u partnerstvu Vlade Srbije (u ime Vlade Ministarstvo prosvete nauke i tehnološkog razvoja), grada Beograda i Univerziteta u Beogradu, uz podršku Vlade Konfederacije Švajcarske.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE