Komunalcima uz NOVA ovlašćenja i NOVE uniforme

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Komunalcima uz NOVA ovlašćenja i NOVE uniforme

  Službenici komunalne policije uskoro će se “ponoviti”, za radnu odeću i cipele iz budžeta izdvojeno oko 38.000 evra.

  Komunalni policajci uskoro će šetati ulicama prestonice u novim uniformama, za koje je izdvojeno 4.452.000 dinara iz budžeta grada Beograda.

  Nove trendove nametnulo je pitanje bezbednosti prilikom noćnog rada na terenu, tvrdi načelnik komunalne policije Beograda Nikola Ristić.

  Radna uniforma službenika komunalne policije uskoro će imati fluorescentna obeležja, nalik onim na uniformama saobraćajaca. Osim toga, biće izrađena od kvalitetnijeg materijala, koji će biti otporan na vetar i kišu.

  Razlog uvođenja noviteta je pre svega pitanje bezbednosti, ali i novih ovlašćenja, koja će komunalci imati nakon usvajanja izmena Zakona o komunalnoj policiji.

  Osim noćnog rada, službenici bi uskoro mogli i da zaustavljaju vozila i privode lica sudiji za prekršaje i iz tog razloga je neophodno da budu jasno prepoznatljivi, priča Ristić.

  Novine su posledica sprovođenja ankete svih zaposlenih, koji najbolje uočavaju nedostatke radnog odela. Najveća zamerka bila je na kvalitet materijala od koga je stara uniforma izrađena.

  Osim nova odela, 311 komunalaca, koliko ih je angažovano u ovoj gradskoj službi, uskoro će dobiti i nove cipele.

  Obuća je slična ranijoj, s tim što smo imali mogućnost da izaberemo materijale, pa će ovog puta biti kožna i spolja i unutra, zaključuje Ristić.

  Izrada kompletne uniforme i obuće, putem javnih nabavki, poverena je preduzeću Stil, koje je napravilo poseban model obuće, prilagođen radu komunalnih policajaca na terenu.

  Izvor: Novosti

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE