Kon o UKIDANJU vanrednog stanja: To je bila ISTORIJSKA GREŠKA

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kon o UKIDANJU vanrednog stanja: To je bila ISTORIJSKA GREŠKA

  Biće potrebno više vremena nego prvi put da bi se videli rezultati novih mera, izjavio je za RTS epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon.

  Prema njegovim rečima, epidemiološke barijere su potpuno probijene u Beogradu i „svako koga sretnete može da nosi virus”.

  Vidljivi rezultati novih mera će biti za sedam do deset dana, očekuje Kon.

  „Mere su već na snazi i one su usporile nagli porast obolevanja, ali to se do sada ne vidi, posebno u Beogradu”, navodi.

  Ističe da se na sastancima Kriznog štaba uopšte nije govorilo o potpunoj zabrani kretanja i uvođenju policijskog časa kao dodatnoj meri.

  „Jednostavno, smatramo da ne možemo stalno da budemo u vanrednom stanju i policijskom času, što ne znači da je potpuno isključeno. Zavisi da li je situacija takva da je to neophodno” objašnjava Kon.

  Kaže da je ukidanje vanrednog stanja došlo kao uverenje da je epidemija praktično prestala, što jeste „istorijska greška”.

  „Nešto bi moralo drugačije da se radi. Sigurno da bismo sada drugačije i energičnije insistirali na sprovođenju mera, koje su postojale ali nisu sprovođene”.

  Situacija znatno ozbiljnija nego u martu i aprilu

  Doktor Predrag Kon upozorava da se virus ponaša tako da mu uopšte ne smetaju visoke temperature.

  „Bitno je da smo isključili ta mesta takozvanog superprenosa, gde dolazi do stvaranja aerosola i ubrzanog prenošenja. To će dati rezultate, samo ne mogu da tvrdim kojom brzinom, verovatno za par nedelja” navodi Kon.

  Kaže da se pritisak na kovid ambulante polako smanjuje, ali da je još uvek veliki.

  „Situacija je znatno ozbiljnija nego što je bila u martu i aprilu. Virus je u narodu, da bude potpuno jasno. Epidemiološke barijere su potpuno probijene u Beogradu i svakog koga sretnete može da nosi virus, a da nije svestan. Upravo zbog toga su maske obavezne za sve. Na otvorenom prostoru to podrazumeva da morate staviti masku čim priđete nekome na jedan i po metar udaljenosti” objašnjava Kon.

  Izvor: RTS

  Foto: Beta/Slobodan Miljević

  What's your reaction?

  Komentari

  • Mučenik

   TO JE BALKAN, BALKAN?! Gospodin ΛV treba da bude i ogorčen na sebe više što je raspisao izbore u sred pandemije za 21. jun, dozvolio igranje utakmica pred publikom, otvorio kafiće i kladionice, dozvolio okupljanje i predizborne kampanje. Sve ovo je rezultiralo intenzifikacije zaraze od korone i efekat je izbore je dobio nadmoćno, narod je dobio zarazu i broj umrlih je skočio sa 261 na dan 21. jun na 452 umrlih na dan 17. jula. Zato treba da bude više ljut za prvu akciju koju je sproveo u odnosu što nije sada uveo policijski čas, jer je revoltirano građanstvo sprečilo ΛV da se iživljava novim uvođenjem policijskog časa, a najodgovorniji je za novo divljanje epidemije. Kako stvari stoje, on će sam vladati bez konkurencije i opozicije. Ne trebaju mu. Vladaće kao i do sada po principu jedan čovek predsednik, premijer, ministar svih ministarstava, policajac, vojnik, sudija, kadija. Diktatorska parola Luja XIV " L'état, c'est moi " piše i obistinuje se sada i nama.

  • Del boy

   Istorijska greška su članovi kriznog štaba!

  • Geula

   Korona je u svetu od stručnih ISKRENIH I NE PODMIČENIH stručnjaka i lekara Bezopasna. Mnigo manje opasna od NOŠENJA MASKI, koje direktno utiču na dotok kiseonika u organizmu. VI STE KONJU JEDAN OBIČAN PROFITET.

  • Drakče Tormak

   Грешка што споро паљење омамо и те дозволисмо кућни притвор. На срећу, младост поради те нас спасише тог зулума, а нажалост не и од таквих, ксо ви, нзв. стручњака.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE