Kon OPTIMISTIČAN: Sve ide ka POVRATKU REDOVNOM životu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kon OPTIMISTIČAN: Sve ide ka POVRATKU REDOVNOM životu

  Epidemiolog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon rekao je da je optimističan kada je reč o epidemiološkoj situaciji u Srbiji i najavio novo popuštanje mera.

  Izlazimo iz nesigurne situacije, očekujemo da će u drugoj polovini juna situacija biti stabilna, sigurna, ali uz prisustvo virusa i tada se može ozbiljno popuštati. Radujemo se ubrzanju opadanja aktivnosti virusa, rekao je dr Kon za TV Prva.

  Kako je objasnio, popuštanje se odnosi na vraćanje u redovan život.

  Moći ćemo sve aktivnosti koje inače sprovodimo da sprovodimo uz mere opreza. Najsporije ćemo isključiti maske, to treba shvatiti. Pali smo na dvocifren broj i pad broja umrlih je jako važno doseći. Kada vidimo da je situacija potpuno mirna, tada nema smisla ni držati sve zatvoreno, ali mere opreznosti će biti na snazi, objasnio je epidemiolog.

  Kada je reč o vakcinaciji, on se nada da će u celoj Srbiji se dosegne obuhvat gde je više od 50 odsto vakcinisanih, važno je da veliki gradovi dostignu taj obuhvat jer se na taj način smanjuje obolevanje u Beogradu i rasejavanje virusa iz Beograda, rekao je dr Kon.

  Proslava će biti, ali kasnije

  “Poslednjih dana, što se tiče Beograda pokazuju da je blizu polovine od onih kojih se vakcinišu, pripadaju u grupi do 35 godina i to je dobro. Nismo ih pozivali od samog početka, jer se vakcinacija sprovodila u fazama. Bilo je najvažnije zaštiti najugroženije.”

  Mladi nisu najugroženiji, ali mogu najviše da zadrže virus. Radi zaštite sebe i okoline pozivam ih da se odazovu jer je to način da se vratimo u život, istakao je dr Kon.

  Spomenuo je i proslave matura koje su kako je istakao prošle godine pravile velike probleme.

  Sada ima mogućnosti da se vakcinišu i oni od 16, 17, pa i oni od 18, 19 godina. Proslava će biti, ali kasnije. To je stav i ne bi trebalo da se odstupa od toga. Nemojte da pravite tajne proslave, taman smo na kraju ovoga svega i treba se strpiti i organizovano proslaviti uz maksimalnu kontrolu, zaključio je dr Kon.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19. 

  Izvor: Agencije

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE