Kon pokazao KOVID DOKUMENTACIJU za Beograd

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kon pokazao KOVID DOKUMENTACIJU za Beograd

  Epidemiolog Predrag Kon pokazao je televiziji N1 obimnu kovid medicinsku dokumentaciju za grad Beograd i istakao da bi revizija broja zaraženih i preminulih podrazumevala da se svaki pojedinačni papir pregleda i ponovo unese u bazu.

  Kada je reč o neslaganju zvaničnih brojki i onoga što se nalazi u kovid bazi “Batuta”, Kon je rekao da nema razloga ni u koga da sumnja, ali da su se svi podaci slivali sa jednog mesta, sa kog bi trebalo dobiti adekvatne i potpune odgovore.

  Epidemiolog Predrag Kon je ponovio da bi trebalo što pre raščistiti dilemu da li su tačni ili ne zvanični podaci o broju zaraženih i preminulih od COVID-19 i napraviti hitnu reviziju smrti.

  Kon kaže da je na početku smrt prijavljivana kao što je predsednik Aleksandar Vučić i rekao iako je pozitivni pacijent preminuo od infarkta on je registrovan kao žrtva kovida-19.

  “Imam utisak da se na početku sve prijavljivalo. Od sredine aprila to je postalo tema, a postoje i specijalisti za sudsku medicinu, oni su daleko bolji sagovornici”, napomenuo je Kon.

  Upitan da li mu je neko od političara iz vlasti pružio objašnjenje o neslaganju podataka, Kon kaže da je imao nekolicinu razgovora i da je od svih dobio uveravanje da se radilo ispravno.

  Na pitanje zašto “Batut” više ne objavljuje broj zaraženih i izlečenih, Kon odgovara da to zavisi od ažurnosti svih kolega, dodajući da je to, na žalost, srpski scenario.

  On je dodao i da bi bio spreman da ponovo drži svakodnevne konferencije za novinare.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: Beta, N1

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE