Kon priznaje: ZAKASNILI SMO sa merama

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kon priznaje: ZAKASNILI SMO sa merama

  Epidemiolog Predrag Kon ocenio je da se “svakako zakasnilo” sa pooštravanjem mera za suzbijanje poslednjeg talasa epidemije korona virusa u Srbiji.

  On je za televiziju N1 rekao da je medicinski deo Kriznog štaba za suzbijanje epidemije još od polovine oktobra predlagao uvodjenje oštrijih mera.

  “Jasno je da se situacija ipak nije razumela dovoljno. Tu ne učestvuje samo medicinski deo, a postoji i krajnje ozbiljna argumentacija u vezi sa ekonomskim aspektom jer imate ogroman broj ljudi koji bi trebalo da potpuno budu izbačeni iz poslovnih mogućnosti rada. Kada se neke mere ne prihvate od celokupnog Kriznog štaba, to je jednostavno tako, svako nosi svoj deo odgovornosti”, rekao je Kon.

  Naveo je da je na sednici Kriznog štaba doneta jedino odluka u vezi sa školama i vrtićima, kao i da nije bilo reči o zatvaranju uslužnih delatnosti, za šta se kakao je naveo, zalaže medicinski deo štaba.

  “Tražili smo zatvaranje, ne u 18, već u 17 časova, sa mnogo masovnijim zatvaranjem. Jasno je da je svima isti cilj, da se smanji broj kontakata i mogućnost prenosa virusa”, kazao je epidemiolog.

  Ocenio je da je trenutna epidemiološka situacija u Srbiji “vrlo kritična, čak negde i katastrofalna”.

  “Katastrofalna znači da vi praktično nemate u ovom slučaju gde da smestite ljude. Katastrofalno je i što se neprekidno povećava kako broj umrlih, tako i registrovanih obolelih. To govorim za celu Srbiju, Beograd se tu nešto izdvaja. Rano je još govoriti o sigurnom zaravnjenju, ali do nekog zaravnjenja je došlo, ali može doći i do ponovnog povećanja”, rekao je Kon.

  Upitan o nepoštovanju mera tokom sahrane patrijarha Irineja, Kon je rekao da će se posledice nepridržavanja epidemioloških mera tokom sahrane manifestovati za oko sedam dana.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE