Konačno se UKIDA PUTARINA od Trebinja do H. Novog

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Konačno se UKIDA PUTARINA od Trebinja do H. Novog

  Vlada Crne Gore donela je odluku o preuzimanju koncesije na putu Meljine – Petijevići, delu puta koji povezuje Herceg Novi i Trebinje, čime će se nakon višegodišnjeg čekanja ukinuti naplata putarine na ovoj deonici.

  Kako je navedeno iz Vlade Crne Gore, naplata putarine na ovoj deonici ukida se od ponedeljka čime će višegodišnji problem na koji su ukazivali građani dva grada konačno biti rešen.

  Putarina na deonici dužine 12 kilometara naplaćivala se do sada tri evra u jednom pravcu za putničke automobile. Kada je reč o autobusima i drugim sredstvima, ona je bila i znatno viša.

  “Izražavam zadovoljstvo što je Vlada Crne Gore odgovorila na naše apele i na taj način stimulisala predstojeću turističku sezonu”, napisao je predsednik Opštne Herceg Novi Stevan Katić.

  Pregovori o ukidanju naplate na deonici koja povezuje Trebinje i Herceg Novi vodili su se već nekoliko godina, a lokalne vlasti Herceg Novog i Trebinja ukazivale su kako je ukidanje putarine neophodno kako bi se izbeglo nezadovoljstvo građana s obe strane granice, ali i brojnih turista.

  Sama deonica je dugo čekala na adaptaciju i proširenje, a pošto je reč o prilično krivudavom putu sa velikim brojem serpentina i malim dozvoljenim brzinama, mnoge je iznenadila odluka o naplati putarine.

  Mnogi turisti iz Srbije koji letuju na Budvanskoj rivijeri ili u Boki Kotorskoj, do mora putuju preko Bosne i Hercegovine, što znači da koriste upravo ovaj put.

  Izvor: Klix, BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE