"KORONA" BIZNIS: Slovenci napravili DEZINFIKATOR novca

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “KORONA” BIZNIS: Slovenci napravili DEZINFIKATOR novca

  Tokom karantina protiv širenja koronavirusa troje mladih entuzijasta iz Grosuplja razvili su uređaj koji dezinfikuje do stotinu novčanica u minuti pomoću UV svetlosti.

  Pregovaraju s nekoliko slovenačkih banaka o korišćenju uređaja. U sledećih nekoliko dana planiran je testni period u jednoj od banaka, rekao je jedan od članova tima, Žan Brezec.

  “Polako se vraćamo normalnom životu, ali moraćemo biti oprezniji nakon pandemije”, rekao je Brezec dodavši da neke zemlje, uključujući Kinu, Južnu Koreju, Mađarsku i Sjedinjene Države, novac već dezinfikuju.

  Istraživanje na 230 ljudi otkrilo je da je više od polovine zabrinuto zbog prenosa bolesti putem gotovine, a više od 80 posto ispitanika reklo je da bi koristili drugi bankomat ako ponude dezinfikovani novac.

  Uređaj, nazvan Cash Cleaner, dezinfikuje do stotinu novčanica u minuti koristeći UV-C spektar svetla, tehnologiju koja se koristi za dezinfekciju bolnica, laboratorija, operacionih sala i sličnih okruženja.

  https://www.bizlife.rs/zdravlje/beskotaktno-placanje-zdravije-od-gotovine/

   

  Izvor: SEEbiz

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • Andrija

   Imam uređaj za dezinfekciju novca UV od 12KW, za minut može da dezinfikuje i do hiljadu novčanica, eto prilike da se NBS javi. Cena bi bila 6000 dinara po satu.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE