KORONA I VENČANJA: Ko staje na "LUDI KAMEN" ima još jednu MORALNU obavezu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  KORONA I VENČANJA: Ko staje na “LUDI KAMEN” ima još jednu MORALNU obavezu

  Epidemiolog i član Kriznog štaba, doktor Predrag Kon, ocenio je da je skoro nemoguće da se u Srbiji ponovi situacija sa kovidom kakva je bila u decembru, martu i aprilu, ali je dodao i da je, što se tiče jeseni, nemoguće sada reći da virusa neće biti.

  “Beograd je veliki znak da se poboljšava situacija. Situacija je neuporedivo bolja nego u decembru, martu i aprilu. Usuđujem se da kažem da takav porast više nije moguć, jer bi moralo da dođe do velike promene virusa. Ali, sada reći da neće biti više ničega, neodgovorno je”, rekao je dr Kon za TV Prva.

  Dodao je da je malo verovatno da će na leto biti znatnog porasta.

  “Nedelje su u pitanju da spustimo virus do tog nivoa da nema ozbiljnog rizika, da se mirno otvaramo. Kad se mirno otvorimo, neće biti klasičnih zabrana, nego će sve biti prepušteno organizatorima događaja. Vakcinacija je jedini izlaz”, objasnio je dr Kon.

  Za Kona utakmice sa publikom su neprihvatljive u ovom trenutku.

  “Znam da je nestrpljenje veliko, ali se mora sačekati. Neprijatno me pogodilo što je bilo publike na utakmicama. Čim se neko tako izdvoji, kreće lavina: ‘Kako mogu oni, a ne možemo mi?’ Onda se stvara atmosfera bojkota mera. Trenutno je prisustvo virusa tri osobe na 100.000, znači ako je na košarkaškoj utakmici Zvezda – Budućnost bilo 4.000 ljudi, postoji verovatnoća da nema virusa, ali opet, postoji neki rizik. Kada je to tako masovno kao što je utakmica, to je za mene poziv na bojkot”, naglasio je Kon.

  Što se tiče organizacije svadbi, sve će biti prepušteno organizatoru.

  “Ako neko planira svadbu, moraće da razmišlja da li su mu gosti vakcinisani ili nisu, preležali kovid ili nisu, testirani ili nisu. To će biti moralna obaveza organizatora”, zaključio je epidemiolog.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19. 

   

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE