Korona im ne može ništa: TOP 10 najplaćenijih DIREKTORA u 2020.

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Korona im ne može ništa: TOP 10 najplaćenijih DIREKTORA u 2020.

  Dok se porodice širom sveta bore da sastave kraj sa krajem od početka pandemije, prihodi mnogih najbogatijih poslovnih ljudi čvrsto se držao.

  I uprkos tome što su neke kompanije pretrpele ogromne gubitke, mnogi izvršni direktori su zaradili milione dolara nadoknade za svoje uloge, a nekima su zarade i skočile bez obzira na gubitke kompanije. Prema tvrdnjama senatorke Elizabet Voren, mnogi odo ovih direktora su profitabilnost poboljšali otpuštanjem radnika.

  Top 10 najplaćenijih izvršnih direktora u 2020. godini:

  10. Robert Bakish – ViacomCBS

  Direktor medijskog giganta dobio je nadoknadu u iznosu od 38,97 miliona dolara u poslednjih godinu dana, što ga je učinilo desetim najbogatijim izvršnim direktorom.

  9. Ted Sarandos – Netflix

  Izvršni direktor i glavni direktor za sadržaj kompanije Netflix, prošle godine je nagrađen sa 39,32 miliona dolara.

  Video striming platforma zabeležila je rekordni rast u godini pandemije. U prvom kvartalu 2020. Netflix je zabeležio novih 15,8 miliona pretplatnika, što je najveći kvartalni rast u istoriji kompanije.

  8. Reed Hastings – Netflix

  Drugi suosnivač, predsednik i izvršni direktor Netflixa zaradio je 43,23 miliona dolara u 2020. godini.

  Iako je striming platforma srušila sve rekorde 2020, u prvom kvartalu ove godine privukla je mnogo manje novih korisnika i prema sopstvenim i prema prognozama sa Volstrita. U periodu januar-mart prijavilo se 3,98 novih pretplatnika, umesto očekivanih oko šest miliona.

  7. Gregory Maffei – Formula 1

  Naknada Gregorija Mafeja u 2020. iznosi 47,12 miliona dolara, što predstavlja povećanje sa 44 miliona dolara u 2019. i 20,1 miliona dolara u 2018. godini.

  6. Mike Sievert – T-Mobile

  Predsednik i izvršni direktor T-Mobilea, Majk Sivert, prošle godine je ostvario zaradu od 54,91 miliona dolara nakon što je u maju 2020. godine preuzeo ulogu izvršnog direktora kompanije za mobilne telekomunikacije.

  5. Chris Nassetta – Hilton

  Predsednik i izvršni direktor Hiltona u 2020. godini je za obavljen posao dobio naknadu u iznosu od 55,87 miliona dolara, uprkos otpuštanju gotovo četvrtine korporativnog osoblja i gubicima kompanija od 720 miliona dolara, jer je hotelsku industriju pandemija desetkovala.

  4. Larry Culp – General Electric

  Predsednik i izvršni direktor General Electric-a od oktobra 2018. godine, prethodne godine zaradio je 73,19 miliona dolara što ga stavlja na četvrto mesto liste najplaćenijih izvršnih direktora.

  3. John Legere – T-Mobile

  John Legere je 2020. godine zaradio 137,20 miliona dolara pre nego što je podneo ostavku na mesto izvršnog direktora u aprilu 2020, nakon odobrenja za spajanje T-Mobilea i Sprinta.

  2. Amir Dan Rubin – 1Life Healthcare

  Izvršni direktor i predsednik lanca klinika za primarnu zdravstvenu zaštitu sa sedištem u San Francisku, zaradio je 200 miliona dolara u 2020. godini.

  1. Chad Richison – Paycom

  Chad Richison, osnivač i izvršni direktor američke softverske kompanije Paycom, najbolje je plaćeni CEO u 2020. godini.

  On je u godini pandemije na poziciji direktora primio nadoknadu u ukupnom iznosu od čak 211 miliona dolara.

  Paycom je brzorastuća kompanija koja izrađuje softverska rešenja za upravljanje ljudskim resursima i platama u kompanijama. Samo prošle godine cena dionice skočila im je za oko 70 odsto.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pexels

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE