"Kraj BAHATOM parkiranju": Vesić objavio PRVE EFEKTE sistema “Oko sokolovo”

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Kraj BAHATOM parkiranju”: Vesić objavio PRVE EFEKTE sistema “Oko sokolovo”

  Zamenik gradonačelnika Goran Vesić pohvalio se na svom Fejsbuk profilu prvim efektima elektronskog sistema “Oko sokolovo”, koji kontroliše parkiranje u Beogradu.

  Prvog dana rada sistema “Oko sokolovo”, u kome se naplaćuju kazne, do 22 sata večeras napisana je kazna za 305 bahatih vozača, objavio je Vesić.

  Zanimljivo je da smo prve nedelje kada smo samo snimali bahate vozače imali dnevno oko 1.300 uočenih prekršaja. Prošle nedelje kada smo slali opomene vozačima koje smo uočili da nepropisno parkiraju u proseku je bilo oko 700 prekršaja.

  Danas kada je počela naplata kazni uočili smo 305 bahatih vozača kojima su napisani prekršajni nalozi, napisao je Vesić, ističući da ovi podaci pokazuju koliko se sistem “Oko sokolovo” već prvog dana rada pokazao uspešnim.

  Prema njegovim rečima, cilj je preventiva, odnosno da bahati vozači prestanu sa takvim ponašanjem, jer sada znaju da će biti kažnjeni.

  Pokazalo se da je kampanja u medijima koju smo vodili dve nedelje, a čiji je cilj bio da upozorimo bahate vozače da je poslednji trenutak da promene svoje loše navike bila uspešna. Mnogi od njih su to uradili i hvala im u ime Grada Beograda što je tako pa makar se ponašali pristojno i protiv svoje volje. Sada na teren izlazi noćna smena, a posebno ćemo kontrolisati ulice poznate po restoranima brze hrane kao što su Beogradska i Francuska, napisao je Vesić.

  “Nema više bahatog parkiranja! Beograd će biti uređen grad u kome se zna red. Grad u kome će građani i savesni vozači biti zaštićenih od bahatih!” – zaključio je zamenik gradonačelnika.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE