Kraj priče o nelegalnom "čardaku" na vrhu Kopaonika

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kraj priče o nelegalnom “čardaku” na vrhu Kopaonika

  Priča o nelegalno izgrađenom objektu na vrhu Kopaonika, posle dugog čekanja dobija je svoj epilog. Očekuje se rušenje, ali još ne znamo kad, prenosi Insajder.

  Ministartsvo građevinarstva je posle skoro godinu dana od kada je počela gradnja nelegalnog objekta od 1.000 kvadrata na Pančićevom vrhu i posle nekoliko naloga i rešenja o rušenju, 25. jula ove godine donelo rešenja o izvršenju rušenja kojim investitorku Snežanu Mitković iz Smedereva obaveštava da će objekat i septička jama od preko 100 kvadrata biti uklonjeni.

  U rešenju se navodi da će to biti sprovedeno preko drugih lica o njenom trošku, ali se, međutim, ne precizira datum zakazanog rušenja.

  Republička građevinska inspekcija je, kako se može videti na osnovu objavljenih rešenja na sajtu Ministarstva građevinarstva, 12. jula 2018. godine naredila investitorki Snežani Mitković da obustavi radove na objektu i da u roku od sedam dana od prijema rešenja ukloni poslovno stambeni armirano betonski objekat od preko 1.000 kvadrata. U istom rešenju navedeno je da će po isteku roka, ukoliko to ona ne uradi, rušenje izvršiti prinudnim putem, angažovanjem drugog lica o trošku investitorke.

  U dokumentu se navodi, da je Snežani Mitković rešenje uručeno 16.jula 2018. godine, a da je osam dana kasnije inspekcija utvrdila da investitorka nije uklonila objekat u datom roku.

  Nakon toga je Republička građevinska inspekcija 25. jula donela rešenje o izvršenju u kome se između ostalog navodi da će se rušenje sprovesti ” preko drugog lica” a da će troškove snositi investitorka. Datum rušenja, međutim, nije naveden.

  “O datumu izvršenja preko drugog lica izvršenik će od republičkog građevinskog inspektora dobiti posebno obaveštenje”, navodi se u rešenju uz napomenu da žalba na to rešenje ne odlaže izvršenje rešenja.

  Izvor: Insajder

  Foto: Birn

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE