Kraljevski doživljaj: Budite gosti VERSAJSKOG DVORCA iz 17. veka (FOTO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kraljevski doživljaj: Budite gosti VERSAJSKOG DVORCA iz 17. veka (FOTO)

  Popularna turistička lokacija i ujedno jedno od najposećenijih mesta u Francuskoj, dvorac Versaj dobio je svoj prvi hotel ikada. Da bi proveli noć na jednoj od najbogatijih adresa širom sveta gosti će morati da izdvoje najmanje 1.700 evra.

  Hotel se sastoji od 14 soba i apartmana, a nalazi se u okviru tri zgrade od istorijskog značaja koje datiraju još iz 1681. godine.

  “Le Grand Controle”, kako se zove hotel, ima pogled na čuveni vrt Oranžeriju, koji je dizajnirao francuski arhitekta Duls Hordon-Mansar, a u kom se nalazi drveće pomorandže, limuna, oleandera, palme i nara.

  Gosti će takođe imati priliku i da uživaju u bazenu koji se nalazi na 13 hektara i koji su iskopale švajcarske garde između 1679. i 1682. godine.

  Ime hotela potiče od zgrade Grand Controle koju je sagradio gore pomeniti arhitekta i koja je jedna od tri zgrade u ovom kompelku, zajedno sa Le Petit Controle i Pavillon.

  Restoran u sklopu objekta nudi jelovnik inspirisan Lujem XIV, koji je vladao Francuskom 72 godine, kao i klasična francuska jela i popodnevni čaj posvećen još jednom od poznatih stanovnika palate, kraljici Mariji Antoaneti.

  Gosti će imati svog batlera, pristupni čamac i kolica za golf, kao i pristup palati, a moći će i da obiđu privatne odaje kraljice Marije Antoanete.

  Inače, dvorac je sagrađen 1661.godine a njegovu izgradnju naložio je Luj XIV, i on se nalazi na dvadesetak kilometara od centra Pariza.

  Taj dvorac i njegovi vrtovi danas se s punim pravom nalaze na Uneskovoj listi Svetske kulturne baštine.

  Radi se svojevrsnom vrhuncu francuske civilizacije i francuske monarhije, njihovoj najznamenitijoj i najsavršenijoj ikoni, koja je vekovima predstavljala nedostižni uzor svim ostalim evropskim monarsima. Pre pandemije, godišnje je ovu palatu posećivalo više miliona turista.

  Izvor: BIZlife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE