Kreće isplata ČETVRTE RATE: Evo kome danas "leže" 600 EUR od države

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kreće isplata ČETVRTE RATE: Evo kome danas “leže” 600 EUR od države

  Ministar finansija Srbije Siniša Mali rekao je da će danas biti isplaćena četvrta rata sektorske pomoći za autoprevoznike, za šta je država opredelila oko 433 miliona dinara.

  Novac će dobiti 633 firme koje imaju 6.139 licenciranih, registrovanih autobusa, a ispunile su uslove za dobijanje ove vrste podrške države.

  “Nastavljamo s uspešnim sprovođenjem trećeg paketa podrške privredi i građanima Srbije u cilju ublažavanja posledica pandemije koronavirusa.  Autoprevoznici dobijaju 600 evra po autobusu u periodu od šest meseci”, naveo je, u saopštenju, ministar.

  (BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS)

  Prema njegovim rečima, autoprevoznici iza sebe imaju zaista tešku godinu za poslovanje i podrška države im je neophodna.

  Autoprevoznici će dobiti novčanu podršku od države i u naredna dva meseca, odnosno krajem avgusta i krajem septembra. Ukupno je za meru podrške autoprevoznicima rebalansom budžeta opredeljeno 2,6 milijardi dinara”, rekao je Mali.

  Dodao da država želi da pomogne svima kojima je pomoć potrebna, pa će tako 16. avgusta po drugi put u okviru trećeg paketa, biti isplaćena puna minimalna zarada za ugostitelje, turističke agencije, licencirane turističke vodiče i pratioce, kao i hotele, odmarališta i rent-a-kar agencije.

  Takođe, u petak, 6. avgusta je planirana isplata jednokratne novčane podrške od po 90.000 dinara neto, za ukupno 777 članova razvrstanih u osam udruženja kojima prošle godine nije isplaćena takva pomoć.

  BIZLife

  Kako je ministar objasnio, ta mera se odnosi na one koji imaju status lica koja samostalno obavljaju drugu delatnost u kulturi, a tu spadaju samostalni stručnjaci u kulturi, samostalni saradnici i samostalni izvođači kulturnih programa.

  “U septembru će biti isplaćena i pomoć od po 50 evra za naše najstarije sugrađane, dok će u novembru biti isplaćeno 30 evra za punoletne građane Srbije, koji su i u maju dobili po 30 evra. Zatim će u decembru svi punoletni građani dobiti dodatnih 20 evra, što je nova mera koju planiramo”, rekao je ministar.

  Mali je istakao i da su finansije Srbije stabilne, a ekonomski pokazatelji veoma dobri. Očekuje se da rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) u drugom kvartalu bude između 12 i 15 odsto, a da će na kraju godine Srbija ponovo imati jedan od najboljih rezultata u Evropi kada je reč o stopi rasta BDP-a.

  “Prosečna neto zarada u maju je iznosila 65.025 dinara i nominalno je veća za 10,4 odsto a realno za 6,6 odsto u odnosu na isti mesec prethodne godine. To je veoma značajna vest jer rast zarada utiče i na povećanje penzija koje nas očekuje u narednom periodu” kazao je ministar.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE