Krivokapić direktorima škola: Ako vas SMENE, dođite kod MENE

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Krivokapić direktorima škola: Ako vas SMENE, dođite kod MENE

  Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić najavio je kraj partijskog zapošljavanja koje se u toj zemlji, kako je rekao, baštini tri decenije.

  Premijer Krivokapić se sastao sa direktorima predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola, povodom aktuelne situacije i opšteg stanja u vaspitno-obrazovnom sistemu.

  “Prioritet Vlade je depolitizacija vaspitno-obrazovnih ustanova. Školama više neće upravljati politički podobni, već najkvalitetniji kadrovi”, poručio je Krivokapić, rekavši da je došao do spiskova na kojima se vidi da direktori škola u Nikšiću plaćaju uredno članarinu DPS..

  Kakva je to poruka kada prethodni ministar “pet minuta” pre proglašenja nove vlade, postavlja nove direktore škola, upitao se premijer, ocenivši da je to poruka partijskog zapošljavanja.

  Obraćajuči se direktorima u školstvu, Krivokapić je poručio da se u slučaju smene, obrate lično njemu.

  “Slobodno, ako vas smene, dođite kod mene, kod moje šefice kabineta. Biće smenjeni samo oni koji su dokazani partijski radnici, to vam garantujem”, istakao je on i naglasio da tu “neće imati ni trunke samilosti”.

  Krivokapić je poručio da partijskog zapošljavanja neće biti, bez obzira što, kako je rekao, sve partije vrše pritisak na njega. Biće najbolji na najboljim mestima, precizirao je.

  Teško je to realizovati u Crnoj Gori koja, iskren je premijer, 30 godina baštini jednu istu priču, koja samo zajednički može da se promeni.

  Izvor: BIZLife, Vlada Crne Gore

  Foto: Vlada Crne Gore

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE