KRIZNI ŠTAB jednoglasno: Nema popuštanja mera

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  KRIZNI ŠTAB jednoglasno: Nema popuštanja mera

  Ministarka i članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević rekla je da je na Kriznom štabu jednoglasno odlučeno da nema popuštanja epidemioloških mera, ali i da je usvojena preporuka da se vakcinisanim korisnicima domova za stare dozvole posete, u strogo kontrolisanim uslovima i uz poštovanje epidemioloških mera.

  Nakon završenog redovnog sastanka Kriznog štaba, rekla je da beležimo stabilniju situaciju poslednjih nedelja, ali je i dalje visok nivo brojeva zaražavanja i umiranja.

  Govoreći o vakcinaciji, navela je da je vakcinisano nešto više od 415.000 ljudi i da je zainteresovanost građana velika.

  Imali smo tri neželjene, teže reakcije na 415.000 vakcinisanih, ali ni u jednom trenutku te osobe nisu bile životno ugrožene, navela je dr Kisić Tepavčević. Kako je dodala, hospitalizovane su, bile su pod lekarskom opservacijom i puštene su kući. Radilo se o jednom hematomu, blažem obliku alergijske reakcije i o jednom zapaljenju limfnih čvorova, pojasnila je. „Ni u jednom momentu nisu bili životno ugroženi“.

  Govoreći o korisnicima Gerontoloških centara, kaže da je u njima izuzetna zainteresovanost, da je oko 6.500 korisnika do sada primilo bar jednu dozu, a negde i obe. U nekim domovima, navela je, ima bar po jedan slučaj kovida koji bi mogao da kompromituje vakcinaciju, pa se tu čeka.

  „Danas je usvojena preporuka da se vakcinisanim korisnicima dozvole posete u strogo kontrolisanim uslovima“, navela je Kisić Tepavčević, podsećajući da su oni 10 meseci bili strpljivi.

  Posete će biti omogućene onima koji su kompletno vakcinisani i bitno je da su dobili dve doze vakcine, kao i da je od druge doze prošlo najmanje sedam dana, kazala je.

  Dodala je i da je razmatrano pitanje ulaska u Srbiju iz Mađarske uz negativan PCR test, ali da se u Kriznom štabu još nisu odlučili na tako nešto. Navela je da je bilo govora i o utakmici 18. februara, ali da je odlučeno da ni po tom pitanju nema popuštanja epidemioloških mera.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: N1

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE