Kroz Beograd upravo prolazi velika masna mrlja na Savi - liči na naftu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kroz Beograd upravo prolazi velika masna mrlja na Savi – liči na naftu

  Srpska neformalna grupa građana “Savski nasip” objavila je na Fejsbuku uz priloženu fotografiju da kroz Beograd upravo prolazi velika masna mrlja na Savi, koja liči na naftu.

  Upozorili su da, ukoliko dođe do zagađenja Save uzvodno od Beograda, Beograđanima ostaje samo voda iz Reni bunara, međutim, pored Reni bunara su izgrađene nelegalne vikendice, parkinzi i septičke jame koji će pre ili kasnije zagaditi vodu iz Reni bunara.

  „Država već deceniju ne ruši ove kuće koje ugrožavaju vodosnabdevanje Beograda, nove vikendice se i dalje grade. Vikendaši čak buše Reni bunare da bi iz njih uzimali vodu i struju. Vlast je juče usvojila plan kojim dopušta gradnju Tesla grada na Makiškom vodoizvorištu gde se nalaze preostali Reni bunari. Beograd će uskoro ostati bez vode zbog interesa malog broja bahatih pojedinaca“, navodi grupa građana.

  Grupa „Savski nasip“ bori se protiv “otimanja nasipa” i za bezbednost i poštovanje građanskih prava, a naročito upozorava na nelegalnu gradnju na obalama reke Save duž novobeogradskih blokova 70, 45 i dalje ka Ostružničkom mostu, gde je nikao veliki broj nelegalnih vikendica, koje, kako iz te grupe navode, ugrožavaju vodosnabdevanje znatnog broja građana u tom delu grada.

  Izvor: BIZlife

  Foto: Pixabay, ilustracija

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE