Kućica usred ničega u kojoj se spava, kuva i pije rakija - BESPLATNO

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kućica usred ničega u kojoj se spava, kuva i pije rakija – BESPLATNO

  Petar Miljenović, za prijatelje Pero, jedan je od retkih, ako ne i jedini hrvatski ugostitelj koji svoj smeštaj iznajmljuje potpuno besplatno.

  Njegova lovačka kućica smeštena je “usred ničega” na granici sa Slovenijom. U blizini Pogane jame na 980 metara nadmorske visine čuvana je tajna izletnika, lovaca, planinara i zaljubljenika koji dolaze u idilični žumberački kraj.

  „Iznad sela Grič, koje se nalazi na 780 metara i najviše je naseljeno mesto na Žumberku, ide se još 5 kilometara uzbrdo. Ključ je uvek “pokraj otirača”, kućica je otvorena za sve putnike namernike i fotografe koji se lako izgube u žumberačkim prostranstvima. Pokraj kućice je živopisni izvor, a voda nakon otprilike 300 metara ide u veliku pećinu nazvanu Pogana jama.

  Osim peći i, naravno, isečenih drva, u kućici ima nekoliko lonaca, karta Parka prirode Žumberak – Samoborsko gorje, i ono najvažnije, boca žumberačke rakije.

  „Vrata kućice otvorena su svima, a lovci i izletnici znaju da se onde mogu odmoriti i prespavati. Prespavati može deset ljudi, ali morate znati da je to robinzonski odmor. Kupatila nema, tek toalet. Na raspolaganju je i pečenjara kao i rakijica koju donesem svakih nekoliko dana. Ponekad me dočeka 50 kuna, a nekad 2 evra umesto zahvalnice. U budućnosti ću kućicu iznajmiti, ali za sada se ništa ne plaća”, kaže Petar.

  Izvor: punkufer

  Foto: Pixabay, ilustracija

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE