Leto prolazi, ali sladoled nikako: 25.000.000 litara sladoleda godišnje

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Leto prolazi, ali sladoled nikako: 25.000.000 litara sladoleda godišnje

  Frikom već godinama ima lidersku poziciju u Srbiji i regionu, kao i rast obima proizvodnje, naročito sladoleda i smrznutog povrća, a jedna je od najvećih otkupljivača voća u Srbiji, rekao je agenciji Beta direktor proizvodnje Frikoma Milan Kotarac.

  On je naveo da Frikom godišnje proizvede 25.000.000 litara sladoleda (što je ekvivalent 120.000.000 komada) i 23.500 tona smrznute hrane (povrće i testo).

  “Frikom jedan od najvećih otkupljivača voća u Srbiji, posebno jagode koje koristi za najprodavanije sladolede. I smrznuto povrće je isključivo sa polja iz Srbije. Ono se doprema u fabriku samo dva sata nakon berbe, a ceo postupak prerade i kasnijeg skladištenja se vodi na način koji omogućava očuvanje visokovrednih nutritivnih sastojaka povrća”, kazao je Kotarac.

  Istakao je da se kontroliše celokupan proces proizvodnje, od polja na kojima se gaji povrće, prevoza do pogona za preradu, do obrade i distribucije na tržište, što kompaniji omogućava da garantuje kvalitet.

  Frikom, kako je istakao, stalno ulaže u razvoj proizvodnje i distribucije, a posebnu pažnju posvećuje inovacijama i novim tehnologijama.

  “Inovacije omogućavaju optimizaciju svih faza poslovanja, a istovremeno obezbedjuju kvalitet i bezbednost proizvoda”, rekao je Kotarac.

  Dodao je da je Frikom investirao u najmoderniju opremu za proizvodnju sladoleda u kornetu, sa kapacitetom od 30.000 korneta na sat.

  “Frikom ulaže veliki trud i u zaštitu životne sredine i poštovanje zakonske regulative nesmao u Srbiji veći u regionu i Evropi”, rekao je direktor proizvodnje.

  Izvor: Beta, BIZLife

  Foto: promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE