LIČNOST NEDELJE: Igor Jurić

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  LIČNOST NEDELJE: Igor Jurić

  Za Igora Jurića prvi put smo čuli kada je pre 4 godine stradala njegova ćerka – Tijana. Bilo bi bolje da nismo. Ove nedelje našao se na udaru,  borio se sa “avetima prošlosti”, ali je  na kraju, čini se, ipak  uspeo da pridobije javnost svojom iskrenošću.

  Nakon smrti ćerke koja je oteta i svirepo ubijena, Jurić je svoju snagu usmerio na borbu za svu ostalu decu i osnovao Fondaciju Tijana Jurić. Cilj fondacije je bio da se nijednom detetu ne dogodi ista sudbina. Prošle godine je nakon inicijative i borbe Fondacije usvojen Tijanin zakon, koji je ubrzao procedure i reagovanje u slučaju nestanka dece. Jurić je nastavio borbu tražeći najstrože kazne za pedofile i baš tu počinju njegovi problemi koji su prošle nedelje izazvali suze (bukvalno) i veliki odjek u javnosti.

  Inicijativa “Doživotni zatvor za ubice dece” ima podršku u potpisima 160 hiljada ljudi, ipak, nije naišla na podršku onih 126 neophodnih glasova poslanika u parlamentu.

  “Igor Jurić nije štedeo reči i kritike na društvenim mrežama. “Da li možete zamisliti da sedite u parlamentu i ne smete da glasate za nešto što znate i verujete da je za dobrobit građana i celog društva “jer je naređeno drugačije”. Gospodo, mnogo je poštenije i časnije biti čistač ulice nego poslanik na način kako vi taj posao obavljate”, napisao je Jurić na Tviteru.

  Ubrzo mu je stigao odgovor u vidu napada i na njega lično i na Fondaciju – od medija iz Hrvatske, ali i iz Srbije.

  Sve kreće iz Hrvatske gde mediji počinju da “istražuju” Jurićevu prošlosti. U javnost stiže informacija da je Igor Jurić pre deset godina ukrao 30.000 litara nafte. Ubrzo to prenose i srpski tabloidi. Jurić je dočekan na nož i u srpskim medijima.

  Ostaće upamćene Jurićeve rečenice koje je plačući izgovorio prilikom gostovanja na jednoj televiziji.

  Od svoje prošlosti ne bežim, pogrešio sam, odslužio kaznu i zbog te greške se kajem…Da li možete da zamislite da izgubite dete i da onda na tome zarađujete pare.

  Igur Jurić je u izjavi za BIZLife u nekoliko rečenica sažeo svoj život i poruku koju želi da pošalje

  Bio sam čovek čiji je san bio da bude roditelj Tijani i Saški i fudbalski trener. Danas sam menadžer jedne softwerske kompanije ( Jiway Software Company ) i osnivač Fondacije Tijana Jurić. Od Tijaninog nestanka pa do danas sam shvatio da možemo i moramo mnogo toga promeniti da nam se ne dešavaju Ivana, Katarina, Milica, Tijana… Uspeli smo “Tijanin zakon” implementirati u naš sistem ( brza potraga za decom) ali ima još puno toga da se uradi. Borba je teška i često nepravedna, ali verujem da ova zemlja može biti bolja i bezbednija za svu decu naše zemlje.

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: Screenshot

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE